Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Ni polovina građana Srbije ne bi na referendumu glasala za ulazak u EU

Više od polovine građana Srbije u načelu podržava članstvo EU, ali bi ulazak Srbije u EU konkretno, na referendumu podržalo manje od polovine građana - 49,5 odsto, rezultat je istraživanja javnog mnjenja koje su sproveli Institut za evropske poslove i istraživačka kuća Ninamedia.

Medijska udruženja povlače se iz republičkih komisija, zahtevaju formiranje novih

Novinarska i medijska udruženja (ANEM, NUNS, NDNV i Lokal pres) odlučili su da povuku svoje predstavnike iz komisija Ministarstva kulture i informisanja za ocenjivanje medijskih projekata i smatraju da je jedini izlaz iz postojeće situacije – obustavljanje konkursnog procesa, formiranje novih konkursnih komisija u skladu sa zakonom i dobrom praksom, kao i poništavanje rezultata dosadašnjeg rada na vrednovanju predloga projekata.

Vučić: Tražio sam od Putina pomoć u vezi sa Kosovom

"Nisam istupao na način da bilo kome pretimo nego sam predsednika Rusije Vladimira Putina zamolio da nam Rusija kao jedna od najmoćnijih svetskih sila pomogne u Ujedinjenim nacijama i drugim organima u rešenju kosovsko-metohijskog problema", izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Odroni na pojedinim deonicama

Uslovi na putevima u Srbiji su dobri, ali su na pojedinim deonicama mogući odroni, pa je neophodan dodatni oprez u vožnji, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije.

Tužilaštvo traži 12 godina zatvora za Legiju zbog pobune JSO

Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je sudu da bivšeg komandanta Jedinice za specijalne operacije (JSO) Milorada Ulemeka Legiju osudi na 12 godina zatvora zbog organizovanja oružane pobune te jedinice u novembru 2001. godine, dok je za ostale optužene predložilo kazne od tri do deset godina zatvora.

Kuburović: Imunitet nije prepreka za suđenje Radeti i Jojiću

Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović negirala je, u dopisu sudu u Hagu, da će poslanici Srpske radikalne stranke Petar Jojić i Vjerica Radeta u Srbiji biti zaštićeni poslaničkim imunitetom od suđenja za nepoštovanje Haškog tribunala, ako Hag taj proces ustupi Beogradu.