Brnabić: Testira se sistem za nastavu od kuće, za sada bez zatvaranja škola

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je "Vlada uvažila stav struke da za sada nema potreba da se obustavi nastava u školama i na fakultetima".
Brnabić: Testira se sistem za nastavu od kuće, za sada bez zatvaranja škola
Foto: 021.rs
Ona je, posle vanrednog sastanka u Vladi o epidemiološkoj situaciji, rekla "da - bez obzira na sav pritisak koji postoji u javnosti - Vlada ne može doneti odluku o obustavi nastave u školama i na fakultetima".
 
Epidemiolog Predrag Kon naveo je da bi zatvaranje škola u sadašnjim epidemiološkim uslovima bilo kontraproduktivno, jer za zada nema prisustva respiratornih infekcija ni prenošenja u školskim kolektivima, te da ni iskustva iz Kine ne ukazuju na potrebu za tom merom u sadašnjim okolnostima. 
 
Predsednica Vlade je ranije danas izjavila da je u toku testiranje sistema za nastavu od kuće, ukoliko u jednom trenutku struka bude rekla da škole treba da se zatvore zbog novog korona virusa. Ona je rekla da je rano jutros imala sastanak sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem i njegovim timom, na kojem je bilo reči o tome da se krene u testiranje sistema učenja na daljinu i otklone eventualne smetnje.
 
"Mi od 2017. godine radimo na uvođenju digitalnih nastavnih sadržaja, digitalnih udžbenika i učionica u sve škole u Srbiji. Krenućemo u testiranje da vidimo kako sistem funkcioniše i da otklonimo sve eventualne smetnje", rekla je Brnabić.
 
Ona je naglasila da je važno da sistem bude spreman, ukoliko struka kaže da treba da se zatvore škole, da se nastava nastavi putem digitalnih nastavnih sadržaja.
 
"Testiraćemo, spremni smo, ali prvo slušamo struku", navela je premijerka.
  • Tax

    13.03.2020 18:16
    Gde su mu sad roboti i hologrami? U solarijumu?
  • Nikola

    13.03.2020 17:49
    Sistematski
    Šta ima da ga testiraš kad je već sve digitalizovano?! Samo prebaciš na digi
  • Wolfgang

    13.03.2020 16:21
    Digitalno doba
    Slušala je Anči Šarčevićeve konfabulacije i poverovala. On već dugo najavljuje digitalnu nastavu i robote umesto nastavnika. Realnost-tri kompa u školi i jedan čas Informatike sedmično.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija