Četiri nova slučaja virusa korona u Srbiji, ukupno 35

U Republici Srbiji je do 18 časova 13. marta registrovano ukupno 35 potvrđenih slučajeva zaraženih virusom korona, objavljeno je na sajtu covid19.rs.
Četiri nova slučaja virusa korona u Srbiji, ukupno 35
Foto: Pixabay (ilustracija)
Do 18 časova danas, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 239 osoba koje su ispunjavale kriterijume. Od poslednjeg izveštaja do 18 časova, testirani su uzorci 25 osoba od kojih su četiri pozitivne, a 21 negativna na virus korona. 
 
U saopštenju nema informacija gde se nalaze oboleli.
 
"Nemamo nijednu oblast koja se izdvaja. Zaraženi su iz Beograda, Niša, Kikinde, Novog Sada, u jednom slučaju Čačka. Dakle, ne postoji žarište. To je najbitnije za građane Srbije", naveo je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.
 
Podsetimo, Klinički centar Vojvodine je saopštio danas da se na Infektivnoj klinici u Novom Sadu danas leče četiri pacijenta i da su svi stabilni, a kako je danas saopšteno na konferenciji u Vladi Srbije, jedan se i dalje nalazi na respiratoru.
 
U odnosu na četvrtak, u Novom Sadu je primljen jedan novi pacijent sa blažom slikom koji je stigao iz Kikinde, dok je jedan pacijent otpušten jer su testovi pokazali da je negativan na virus korona.
 
Kako 021.rs saznaje, na respiratoru se i dalje nalazi 61-ogodišnji muškarac iz Kikinde koji je boravio u Milanu. On je bubrežni bolesnik, a i dalje se smatra najtežim slučajem među svim obolelima u Srbiji.
 
Druga dva pacijenta su 43-ogodišnji muškarac iz Bačke Topole koji je prvi oboleo i prebačen je iz Subotice u Novi Sad pre nedelju dana, kao i mlađi muškarac iz Bačkog Jarka koji ima blažu kliničku sliku i nalazi se u bolnici od utorka.
  • B

    14.03.2020 00:27
    Pitanje
    Da li su zdravstveni radnici adekvatno zasticeni? Da li sobe u kojima pacijenti leze imaju tzv. potpritisak (vazdusni pritisak u njima treba da je manji nego u hodniku da bi se vazduh sa klicama virusa zadrzao u sobi, a ne da ide napolje)?
    Ko ce nas leciti kad se medicinski radnici pocnu razboljevati?
  • petak 13.

    13.03.2020 22:23
    35 zarazenih, svi zivi, znaci da je smrtnost ispod 3%
  • Bljuc

    13.03.2020 22:13
    Bukvalno se osecam kao talac na ovom brodu ludaka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija