Sloga: Vojno zdravstvo se ponovo diskriminiše

Sindikat zaposlenih u ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije "Sloga" uputio je danas zahtev ministru obrane Aleksandru Vulinu da od Vlade Republike Srbije zatraži povećanje plate za zaposlene u vojnom zdravstvu od 10 odsto, u istom iznosu koji su predsednik države i premijerka juče obećali zdravstvenim radnicima.
Sloga: Vojno zdravstvo se ponovo diskriminiše
Foto: 021.rs
"Najavljenim povećanjem plate samo za zdravstvene radnike u civilnom sektoru, nastavlja se diskriminacija prema zaposlenima u vojnom zdravstvu", smatraju u ovom sindikatu.
 
Podsećaju da su poslednjim uvećanjem plate zdravstveni radnici dobili povećanje za 15 odsto , a zaposleni u vojnom zdravstvu su delili sudbini ostalih vojnika i dobili povećanje od devet odsto.
 
U vojnom zdravstvu je zaposleno nekoliko hiljada radnika, koji se takođe susreću sa obolelima od virusa korona. Zaposleni u vojnoj hitnoj pomoći takođe će primati hitne slučajeve kao i zaposleni u hitnoj službi Urgentnog centra.
 
U situaciji kada je primetan odliv kadra iz vojnog zdravstva a naročito sa VMA, ministar odbrane mora skrenuti pažnju predsednici Vlade i predsedniku države da su zaposleni u vojnom zdravstvu ponovo diskriminisani, zaključuje "Sloga".
  • Хајнал Чурушки

    13.03.2020 21:11
    Повишица
    Подржавам ставове синдиката "Слога" .Војно здравство је неоспорно заслужило да се једнако вреднује са цивилним кад су у питање плате и повишице.
  • Dr

    13.03.2020 20:44
    slažem se
    Treba da se izjednačimo sa platama u potpunosti ali....Dodatak na činove da se ukine,vojna odmarališta da su dostupna civilnom sektoru zdravstva i ostale povlastice.....Ali prvo i osnovno da se plate izjednače u okviru vojske,da građanska lica u službi vojske imaju ISTO kao vojna lica.
  • NS

    13.03.2020 18:37
    Velika podrška!
    Cela Srbija zna za VMA , Novosađanima je bila velika pomoć kada su mogli da se leče i u Vojnoj bolnici u Novom Sadu, da ne čekaju mesecima na preglede. Nadam se da će biti razumevanja i za vas, na kraju krajeva, ako je politika platnih razreda ono čemu državni vrh teži, ovo će biti prvi korak da polažu da je isto zanimanje osto i plaćeno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija