Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Beljanski: Skupština bi trebalo da oduzme mandat Šešelju

Predsednik Centra za pravosudna istraživanja (CEPRIS) Slobodan Beljanski izjavio je da bi Skupština Srbije trebalo da konstatuje prestanak poslaničkog mandata lideru radikala Vojislavu Šešelju nakon što parlament primi pravnosnažnu presudu Mehanizma za ratne zločine u Hagu, po kojoj je Šešelj osuđen na 10 godina zatvora.

MUP: Kamere na granici smanjiće gužve

Ministarstvo unutrašnjih poslova je, u saradnji sa Auto-moto savezom Srbije, pustilo u rad pilot projekat "Trenutno stanje na graničnim prelazima", koji će omogućiti građanima da preko sajta MUP ili AMSS vide stanje na prelazima, izjavio je direktor policije Vladimir Rebić.

Niko ne želi u majstore

Tesari, stolari, armirači i drugi građevinski majstori traženi su u poslednje vreme na domaćem tržištu rada, ali do njih je teško doći, jer ih sve manje ima.

Na ekskurziju u inostranstvo samo maturanti srednjih škola

U novinama koje predviđa Pravilnik o ekskurzijama i nastavi u prirodi koji je izradilo Ministarstvo prosvete, na ekskurzije u inostranstvo ubuduće će moći da idu samo maturanti gimnazija i srednjih stručnih škola, dok će učenici nižih razreda morati da se zadovolje putovanjima u Srbiji.

Ljajić: Dolazak Lidla pojačaće konkurenciju

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da postoji prostor za dolazak novih trgovinskih lanaca u Srbiju i ocenio da je dolazak Lidla važan, jer će pojačati konkurenciju.

Nemačka donirala 20 vozila za graničnu policiju MUP-a

Nemačko savezno ministarstvo unutrašnjih poslova doniralo je MUP-u Srbije 20 vozila ukupne vrednosti 300.000 evra koja su namenjena jedinicama granične policije u sprečavanju ilegalnih migracija i koriste se u manje pristupačnim terenima.

Rasplet incidenta u Kulturnom centru u Parizu naredne sedmice

Kakva će biti sudbina ambasadora Srbije u Francuskoj Rajka Ristića i direktora Kulturnog centra u Parizu Radoslava Pavlovića, odnosno da li će ambasador biti opozvan, a direktor smenjen, biće odlučeno u toku sledeće nedelje, rekao je za "Politiku" ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Do kraja godine rok za povezivanje staža radnicima

Povezivanje staža za radnike, čija su preduzeća još uvek u procesu privatizacije, kao i sa onih koji su formalno zaposleni u stečajnim dužnicima nad kojima je stečaj otvoren od 2015. godine do sada i u kojima je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika imenovana za stečajnog upravnika moći će do kraja ove godine da podnesu zahtev za popunu rupa u stažu, kako bi ostvarili pravo na penziju.

Očekuju se gužve u saobraćaju u popodnevnim satima

Zbog slabe magle i sumaglice, koja tokom prepodneva može biti prisutna na putevima pored reka, preko prevoja i u kotlinama, moguća je smanjena vidljivost, a trenutno na putničkim terminalima na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

"Politike gotovo da i nema u pravosuđu"

Samo dan nakon što je Evropska komisija u svom izveštaju o napretku evropskih integracija konstatovala da je u Srbiji pritisak na pravosuđe i dalje na visokom nivou, ministarka pravde Nela Kuburović tvrdi da politike gotovo i sada nema u pravosuđu.