Vulin pisao Vučiću da angažuje vojsku u zaštiti stanovništva, odluka danas

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da je to ministarstvo dostavilo predsedniku Aleksandru Vučiću procenu rizika i pretnji po bezbednost Srbije i njenih građana koja zahteva donošenje hitnih mera iz njegove nadležnosti.
Vulin pisao Vučiću da angažuje vojsku u zaštiti stanovništva, odluka danas
Foto: 021.rs (ilustracija)
"Procena je da bi dalje širenje korona virusa moglo značajno ugroziti zdravlje šire populacije stanovništva, a time dovesti u pitanje normalno odvijanje života u Srbiji, uključujući i funkcionisanje njenih institucija, javnih službi i privrede", saopštio je Vulin.
 
Kako je naveo, iz tih razloga rizici i pretnje po bezbednost Srbije i njenih građana zahtevaju donošenje hitnih mera iz nadležnosti predsednika Srbije. 
 
"Predsednik je primio procenu Ministarstva odbrane i sada je na njemu da odluči kako i na koji način će iskorisiti svoja ustavna ovlašćenja i staviti u funkciju očuvanja života i zdravlja svih građana Srbije sve službe bezbednosti u našoj zemlji", rekao je Vulin.
 
Kako je naveo, Ministarstvo odbrane dostavilo je predsedniku Srbije procenu rizika i pretnji po bezbednost građana na osnovu odredbe člana 88. stav 2 Zakona o odbrani. 
 
Kako je preneo Tanjug, predsednik Srbije danas će doneti odluku o tome da li će biti uvedena upotreba Vojske Srbije u civilne svrhe. On je prethodno rekao da ne isključuje ni mogućnost uvođenja vanrednog stanja.
 
Vučić će se javnosti obratiti večeras u 20 časova, objavila je TV Prva.
  • @Trt

    16.03.2020 13:13
    Pa možda je zasnovao dok je bio u državnoj, dok su još državne imale minimum stručnih ljudi. Možda je posle morao da napusti, da bi na njegovo mesto seo neko ko ne zna ništa da radi. A on sad svoje stručno znanje koristi u privatnom poslu, koji nikome nije lak s obzirom koliko se muze da bi se nahranili ovi novi u državnoj koji ne znaju ništa da rade.
  • Branimir

    15.03.2020 19:45
    DUŠEBRIŽNIK
    Vulin izgleda nema poverenja u Predsednika. Prvo, misli da on treba da ga upozori na opasnost od korona virusa, potom i da o tome obavesti javnost.
  • Trt

    15.03.2020 17:02
    @Miki

    Od svega toga što si napisao, mene jedna stvar baš posebno kopka - ako ne možeš da preživiš nedelju dana bez plate od privatnika, kako ti je uopšte palo na pamet da zasnivaš porodicu? I sad kad si je zasnovao, mi svi treba da te pustimo da trčkaš okolo usred karantina da je prehraniš, jel' da? Žao mi je što ti saopštavam neprijatne vesti, ali službe socijalnog staranja upravo i postoje da se takvima kao ti uskrati glumljenje roditelja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.