Još pet novih slučajeva virusa korona u Srbiji, ukupno zaraženo 46 osoba

U Srbiji je potvrđeno još pet novih slučajeva oboljevanja od virusa korona, što znači da je ukupno registrovano 46 obolelih.
Još pet novih slučajeva virusa korona u Srbiji, ukupno zaraženo 46 osoba
Foto: 021.rs
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je večeras na konferenciji za novinare da je od 12 uzoraka koji su danas testirani na virus korona, pet bilo pozitivno.
 
Troje se nalazi u kućnoj izolaciji sa lakšom kliničkom slikom, dok je dvoje zadržano na bolničkom lečenju, bez komplikacija, stabilnog opšteg stanja. 
 
Do 20 časova 14. marta, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 268 osoba. 
 
Na lečenju u Beogradu nalazi se 12 pacijenata, četvoro u Novom Sadu, petoro u Nišu, po jedna osoba u Kragujevcu i Pančevu, dok se ostale osobe nalaze u izolaciji.
 
I dalje su u najtežem stanju meštanin Kikinde i još jedan pacijent koji se nalaze na lečenju u Kliničkom centru Vojvodine, dok su preostala dva pacijenta na lečenju u Novom Sadu ustabilnom stanju i osećaju se dobro.
 
Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković otkrio je da je pacijent koji leži u bolnici u Pančevu blago boljeg stanja nego što je to juče bio slučaj. On je otkrio i da su sumnjivi, tj. oni koji su bili u kontaktu sa obolelima, dobro, te da se njihovo stanje ne pogoršava.
  • @Nije teski biti fin

    15.03.2020 13:11
    Od korone se ne kija ni krklja
  • @pomracenje uma

    15.03.2020 13:07
    Glup si.

    0 mrtvih od 46 zarazenih = smrtnost manja od 2%. Ako ima jos vise zarazenih (kao sto vi histericni panicari tvrdite) - onda je smrtnost jos manja.
    Kod Kineza je smrtnost skoro 4%, kod Koreanaca 0,9%, Italijana 6.8%, Spanaca 3%,Francuza 2%
  • oklen siti

    15.03.2020 10:14
    @Zbunjen 15.03.2020 • 07:20
    Veoma
    "..Juce se Futog orio od muzike. Full druzenje. 3 sale za proslave (prodjoh, uverih se) dupke pune."

    zato smo tu gde jesmo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija