Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Vučić: Tražio sam od Putina pomoć u vezi sa Kosovom

"Nisam istupao na način da bilo kome pretimo nego sam predsednika Rusije Vladimira Putina zamolio da nam Rusija kao jedna od najmoćnijih svetskih sila pomogne u Ujedinjenim nacijama i drugim organima u rešenju kosovsko-metohijskog problema", izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Odroni na pojedinim deonicama

Uslovi na putevima u Srbiji su dobri, ali su na pojedinim deonicama mogući odroni, pa je neophodan dodatni oprez u vožnji, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije.

Tužilaštvo traži 12 godina zatvora za Legiju zbog pobune JSO

Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je sudu da bivšeg komandanta Jedinice za specijalne operacije (JSO) Milorada Ulemeka Legiju osudi na 12 godina zatvora zbog organizovanja oružane pobune te jedinice u novembru 2001. godine, dok je za ostale optužene predložilo kazne od tri do deset godina zatvora.

Kuburović: Imunitet nije prepreka za suđenje Radeti i Jojiću

Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović negirala je, u dopisu sudu u Hagu, da će poslanici Srpske radikalne stranke Petar Jojić i Vjerica Radeta u Srbiji biti zaštićeni poslaničkim imunitetom od suđenja za nepoštovanje Haškog tribunala, ako Hag taj proces ustupi Beogradu.

Deo zida pao na dečake dok su se igrali

Dva dečaka, stari 10 i 12 godina iz niškog naselja Crvena zvezda, povređeni su pošto se na njih obrušio zid napuštene kuće u tom naselju, saznaje agencija Beta od žitelja tog naselja.

Katarini Rebrači dve godine i 10 meseci zatvora

Viši sud u Beogradu prvostepeno je osudio na dve godine i 10 meseci zatvora bivšu manekenku Katarinu Rebraču zbog zloupotreba sa Fondom za prevenciju raka dojke, jer je sa saradnicama protivpravno prisvojila deo novca iz tog Fonda koji su uplaćivali građani i donatori.