Šef SZO u Srbiji: Zatvaranje škola bi u ovom trenutku bilo preuranjeno

Šef Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Beogradu Marijan Ivanuša rekao je da Srbija zbog virusa korona preduzima one mere koje su u ovom trenutku potrebne.
"Prate se pacijenti, testiraju se osobe koje bi mogle biti zaražene, leče se, tu su i druge javno zdravstvene mere", rekao je Ivanuša za RTS.
 
Na pitanje da li treba zatvoriti škole, on je rekao da bi to u ovom tranutku bilo preuranjeno.
 
"Ali ako se situacija promeni... u Sloveniji su bile preventivno zatvorene škole na dve nedelje i dva dana, jer su učiteljice bile inficirane. Ali da bi se zatvorile sve škole u zemlji, mislim da za tim u ovom trenutku nema potrebe", rekao je Ivanuša.
 
Prema njegovim rečima, nema razloga da se u ovom trenutku proglasi epidemija u Srbiji.
 
On je rekao i da proglašenje pandemije, što je uradila SZO, predstavlja poslednje upozorenje da se situacija shvati ozbiljno i da se radi na merama koje mogu da spreče ili uspori virus.
  • cuvajmo nasu decu

    14.03.2020 19:24
    skole treba da se zatvore
    u nekim skolama ima potencijalno zarazenih osoba, a da ne spominjem cinjenicu da su te skole u (mislim na onih 8 za koje je to utvrdjeno) broje blizu hiljadu ucenika. Vecina ucenika ide autobusom, a svi putnici moraju da idu sa 2 autobusa jer im je skola daleko.
  • JO

    14.03.2020 15:15
    Tiranin
    Moj prijatelj radi u stranoj školi u Beogradu u koju idu Vučićeva deca, jedno ili dvoje, zaista ne znam. Znam da je njihova škola zatvorena još od prošle nedelje.
    Ne znam kako ga nije sramota da se tako izderava na roditelje i ljude koji iskreno brinu, dok je on svoju decu stavio na sigurno.
  • Petar Jokić

    14.03.2020 09:26
    Apsurdno
    Srbijanski vlastodršci zabranili skupove preko 100 ludi, a neće da zatvore škole. Slušaju stručnjake. Koje? Zar onog dr Bana Nestorovića koji na konferenciji za medije umre od smeha, tvrdeći da je korona virus najsmešniji virus u istoriji čovečanstva, pa damama, koje su navodno imune, preporučuje šoping u Italiju?!? Da ja imam dete u školi, pre bih otišao u zatvor nego da ga pustim na milost i nemilost pametnjakovićima. I da zaključim, sve države što su zatvorile škole imaju "LUDU" vlast, samo je ova naša posisala svetsku pamet.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija