Tržišna inspekcija u kontroli zbog dojava da apoteke maske prodaju po većim cenama

Ministar trgovine Rasim Ljajić izjavio je danas da je Tržišna inspekcija počela intenzivan nadzor u apotekama zbog dojava i prijava građana da se u pojedinim apotekama prodaju maske po cenama značajno većim od uobičajenih.
Tržišna inspekcija u kontroli zbog dojava da apoteke maske prodaju po većim cenama
Foto: 021.rs
"Nećemo dozvoliti da neko koristi ovu situaciju za sticanje dobiti koja nije i skladu sa tržišnim principima i Zakonom o trgovini", rekao je Ljajić.
 
On je precizirao da će se inspekcijski nadzor sprovoditi na teritoriji cele Srbije i da će biti javno saopštena imena onih koji po pomenutom osnovu krše zakon.
 
Ljajić je naglasio da će inspektori u akcijama pristupati kao prikriveni kupci, što je instrument kontrole predviđen novim Zakonom o trgovini.
 
Međutim, ukoliko zloupotreba na tržištu bude i dalje, ministar je rekao da će Vlada Srbije doneti uredbu o privremenim merama zaštite tržišta po osnovu Zakona o trgovini, član 39, koji omogućava da se ograniči marža i cena pojedinačnih proizvoda.
  • Pele

    13.03.2020 17:43
    Asepsol od 250ml u apoteci Janković kosta 1400 dinara...
  • Mirko

    12.03.2020 12:53
    Ljajić kaže "za sticanje dobiti koja nije i skladu sa tržišnim principima "

    Pa valjda veća potražnja uzrokuje veću cenu, zar to nije tržišni princip? Mada ja pričam o zemlji u kojoj gorivo drži cenu iako nafta na svetskom tržištu pojeftini za 20%.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.