Još šest slučajeva zaraze virusom korona u Srbiji, ukupno 18

U Srbiji je do 20 časova registrovano ukupno 18 potvrđenih slučajeva Kovid 19, što je još šest novih slučajeva.
Još šest slučajeva zaraze virusom korona u Srbiji, ukupno 18
Foto: 021.rs
Do 20 časova u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirana je ukupno 151 osoba koja je ispunjavale kriterijume definicije slučaja.
 
Od poslednjeg izveštaja do 20 časova, testirani su uzorci 21 osobe od kojih je 6 bilo pozitivnih i 15 negativnih na novi korona virus.
 
Građani kojima je danas otkriven virus nisu bili u vezi ni u kontaktu sa već zaraženim osobama, ali sve nove slučajeve povezuje boravak u Italiji, gde je zabeležen veliki broj obolelih, prenosi beogradska štampa. Kako navode, svako od ovih šest osoba bio je u kontaktu sa državljanima Italije, pa su tako dobili virus. 
 
Prethodno su sajtovi covid19.rs i Ministarstva zdravlja napadnuti, pa je bilo nemoguće dobiti informaciju o broju novozaraženih virusom korona u 18 časova.
 
Prvi zaraženi u Srbiji registrovan je 6. marta, a virus je pronađen kod muškarca u Bačkoj Topoli. On je smešten u Klinički centar Vojvodine. Drugi slučaj zabeležen je u ponedeljak popodne kod jednog kineskog državljanina koji živi i radi u Srbiji. Juče je utvrđeno da boluje još troje.
 
Danas je potvrđeno da je u Srbiji od virusa korona obolelo još sedmoro i da je ukupan broj 12, a detaljnije o tome gde su ovi pacijenti na lečenju i kako je došlo do širenja zaraze možete čitati OVDE. 
 
Vlada Srbije juče je zabranila ulazak u zemlju stranim državljanima iz žarišta virusa korona, dok su danas zabranjeni javni skupovi sa više od 100 osoba, a o tome opširnije čitajte OVDE.
 
Zasad nema obustave nastave u školama. Epidemiolog Predrag Kon upozorio je danas da se nalazimo na početku prenošenja virusa korona. Govoreći o merama koje su preduzete, Kon je rekao da su one u cilju usporavanja prenošenja i da je to izuzetno važno kako ne bi došlo do naglog obolevanja, posebno teških slučajeva.
 
Podsetimo, Svetska zdravstvena organizacija saopštila je da Kovid-19 može da se definiše kao pandemija. Opširnije o tome na koje simptome treba obratiti pažnju i kako reagovati čitajte OVDE.
  • Bojka

    12.03.2020 08:22
    Autobusi iz Italije
    Biće još zaraženih sigurno.
    Ja znam za dva autobusa puna putnika, među kojima su i moji poznanici i prijatelji, sa severa Italije koji su ušli u proteklih par dana u Srbiju bez ikakve provere. Sramota!
  • @ Ne verujem

    11.03.2020 23:33
    Slazem se
    Samo nastavi da ne verujes i nemoj dozvoliti tamo nekim informacijama i zdravoj pameti da pomute tvoju teoriju zavere.
    Jedan od novoobolelih je komsija mog oca, u jednom manjem gradu u Vojvodini. Tri dana su ga u lokalnoj bolnici setali po odeljenjima (hirurgija, ORL, interno) dok se neko nije setio da ga testira. Sad je u NS na aparatima.
    Slobodno nastavi da ne verujes. Virus uvek pita pre no sto napadne: da li verujes u mene ili ne? Ako ne verujes, on ode da napadne nekog drugog.
  • UFO

    11.03.2020 22:04
    JA TO TAKO VIDIM
    Mocnici proizveli virus da uklone stare i slabije kao nekada hitlerska (HIDRA) .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija