Otkazuju se svi turistički aranžmani za inostranstvo do 15. maja

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije Aleksandar Seničić izjavio je da je to udruženje odlučilo da do 15. maja otkaže sve turističke aranžmane za inostranstvo, zbog vanredne situacije u zemlji, ali i otežanih uslova putovanja u čitavom svetu, izazvanih epidemijom korona virusa.
Otkazuju se svi turistički aranžmani za inostranstvo do 15. maja
Foto: Pixabay (ilustracija)
"Radi se o oko 100.000 aranžmana, koje su građani Srbije uplatili za putovanja uglavnom na sever Italije i u gradove Evrope, ali i u zemlje poput Maroka i nekih drugih dalekih destinacija", kazao je Seničić.
 
On je objasnio da građani mogu da se obrate turističkim agencijama kod kojih su uplatili aranžmane, kako bi se dogovorili o načinu kompenzacije.
 
"Predlog je da građani za uplaćeni iznos dobiju neki drugi aranžman ili da isti aranžman realizuju u nekom drugom terminu", kazao je Seničić, navodeći da novac nije moguće vratiti, jer su njime unapred plaćeni i prevoz i smeštaj.
 
Prema njegovim rečima, turističke agencije zbog čitave situacije sa epidemijom imaju probleme sa likvidnošću. Kako je naveo, zbog toga je o svemu obavešteno i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.
 
Seničić je kazao i da u asocijaciji JUTA od resornog ministarstva očekuje dodatne razgovore, kako bi se našlo rešenje za pomoć turističkim agencijama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija