Vojska u vanrednoj situaciji kod bolnica, na graničnim prelazima, autobuskim stanicama...

Vojska Srbije tokom vanrednog stanja biće angažovana na obezbeđenju i kontroli javnih objekata, bolnica u kojima se sprovodi kontrola potencijalno zaraženih virusom korona i lečenje obolelih, kao i na graničnim prelazima u cilju pružanja pomoći nadležnim državnim organima na kontroli prelaska granice.
Vojska u vanrednoj situaciji kod bolnica, na graničnim prelazima, autobuskim stanicama...
Foto: 021.rs
Pripadnici Vojske Srbije biće angažovani i na onim lokacijama gde se proceni da ima povećanog kretanja ljudi tokom odvijanja redovnih aktivnosti na tim mestima, kao što su autobuske i železničke stanice, aerodromi, pošte i slični objekti, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
 
Kako se u saopštenju navodi, Vojska Srbije preduzima sve mere zaštite od virusa korona u skladu sa preporukama nadležnih službi, i spremna je da ispuni sve zadatke koje dobije u cilju zaštite države i građana u uslovima uvedenog vanrednog stanja.
 
 
Naredbe o angažovanju vojske doneli su iz svojih nadležnosti ministar Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović, navedeno je u saopštenju.
 
U Srbiji je u nedelju proglašeno vanredno stanje.
  • PeTejac

    16.03.2020 18:43
    Baš sam se lepo obradovao kada sam video na snimcima da se u NS na ulicama nalaze tročlane patrole Vojne policije. U Bgd su otišli još dalje. Tamo su patrole specijalne Vojne policije za protivteroristička dejstva „Sokolovi“. Svi su sa dugim cevima i u pancirima. Naravno, nedostaju šlemovi!
    I zamišljam kako se neki kljakavi penzioner (npr. 67 godina) uputio po hleb, a onda shodno zabranama i uputama, biva (sve po PS) zadržan od VP. Mislim, ono zadržan, baš zadržan… Ono, cevi ma gotovs. Lezi dole! Ruke na glavu! Raširi noge! Ne mrdaj!
  • skep

    16.03.2020 18:22
    Sa dugim cevima i pretpostavljam bojevom municijom... Štite bolnice od koga? Naoružanih bandi koje će upasti i priključiti svoje bližnje na respiratore?
  • R

    16.03.2020 15:55
    Ovo sa vojskom je uobicajena slika u svim vecim gradovima Evrope.Sastavni su deo turistickih centara.Sve radi psiholoske sigurnosti gradjana i turista zbog mogucih teroristickih napada.Kod nas su uglavnom na ulici radi zastrasivanja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija