Ministar prosvete: Sutra počinje nastava za osnovce preko RTS-a, trajaće od 8 do 18h

Nastava za osnovce na RTS 3 i RTS planeta, počinje sutra od 8 časova i trajaće do 18 časova, najavio je danas ministar prosvete Mladen Šarčević.
Ministar prosvete: Sutra počinje nastava za osnovce preko RTS-a, trajaće od 8 do 18h
Foto: Pixabay
On je za TV Pink naglasio da su za kratko vreme uspeli da snime kvalitetan školski program, koji je simulacija redovne nastave u školama.
 
"Osnovna škola je pokrivena. Program počinje da se emituje sutra i trajaće svakog radnog dana od 8 do 18 časova. U pitanju su polučasovne lekcije", rekao je ministar.
 
Za niže razrede osnovnih škola organizovana su predavanja iz srpskog, matematike i sveta oko nas, a za više razrede osnovnih škola - iz srpskog, matematike, istorije, geografije, biologije, hemije, fizike.
 
"Naročito mnogo će biti časova za osmake. Škole će raditi, ali na drugi način", rekao je ministar.
 
On nije mogao da precizira kako će biti organizovana mala matura za osmake, ali je rekao da se štampaju testovi za probu male mature, kao i za malu maturu.
 
Napominje da će roditelji morati mnogi više da se uključe, a da će to moći jer će mnogi zbog novonastale situacije raditi od kuće.
 
Kako kaže, u ministarstvu koje on vodi, svi stariji od 60 godina, kao i roditelji dece mlađe od 12 godina, radiće od kuće.
  • Гордана Митровић

    17.03.2020 09:18
    Праћење наставе
    Мој ТВ не подржава ове канале РТС-а.
  • Dragica Stojanovic

    16.03.2020 23:14
    Gospodine ministre
    Kako mi preko jotela koji nemamo rts planetu kanal da pratimo nastavu hocete da preduzmete nesto povodom toga?
  • Nevena

    16.03.2020 19:59
    Učenje na daljinu
    Molim vas da mi objasnite kako ste obezbedili i deci srednjoškolcima koja nemaju mogucnost brzi internet najjobicniji imamo i nemaju RTS Planeta program, kako ce da prate nastavu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.