Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Građani Srbije u proseku čitaju šest minuta dnevno

Francuzi u proseku čitaju knjige dva minuta dnevno, Italijani, Austrijanci i Rumuni pet, a građani Srbije šest minuta, objavila je Evropska statistička služba povodom Svetskog dana knjige koji se obeležava danas.

MUP podneo krivičnu prijavu protiv policajca zbog Savamale

Sektor unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova podneo je Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv policijskog službenika Dežurne službe beogradske policije G.S. zbog nesavesnog rada u službi, a u vezi sa rušenjem objekata u Savamali u aprilu 2016. godine.

Ljajić: Korak nazad u odnosu Srbije i Hrvatske

Odluka Hrvatske da srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin nije dobrodošao u tu zemlju je korak nazad u odnosima Srbije i Hrvatske, kaže ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, i dodaje da nema razloga da se odloži poseta predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović ukoliko je dogovorena.

Pregledano više od 19.000 pacijenata u besplatnoj akciji

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je danas, osmog dana akcije besplatnih preventivnih pregleda, do 16 časova u 90 zdravstvenih ustanova širom Srbije, oftalmološke i kardiološke preglede, analize i tumor markere štitne žlezde i prostate, obavilo 19.355 građana.