Počinje nastava na daljinu

Nastava za osnovce i srednjoškolce na javnom servisu počinje danas.
Počinje nastava na daljinu
Foto: Pixabay
Nastava će biti na RTS-3 kanalu, RTS planeti i uz pomoć digitalnih udžbenika. Trenutno se razmatra kako da se uvedu testiranja i da ona budu objektivna.
 
Upis dece u vrtiće, osnovne škole i srednje škole i studenata biće omogućen online.
 
Nastava će biti emitovana šest dana u nedelji, časovi će trajati po pola sata, a učenici od prvog do sedmog razreda imaće po dva časa dnevno, dok će učenici osmog razreda imati tri časa dnevno.
 
Obezbeđen je kontakt centar Ministarstva prosvete na broju 011/73-50-557, koji će biti dostupan od 8 do 18 časova, za sva pitanja o učenju na daljinu.
 
Obezbeđena je i Viber zajednica Moja škola, kojoj roditelji i učenici mogu pristupiti OVDE.
 
U svrhu dodatne podrške nastavnicima i učenicima uspostavljena je i nacionalna platforma mojaskola.gov.rs, na kojoj će se nalaziti zadaci i materijali za svaku nastavnu jedinicu.
 
Roditeljima je upućen apel da svoju decu ohrabruju i podrže u praćenju nastave koja se emituje.
 
Raspored časova
 
Na sajtu rasporednastave.gov.rs objavljeno je da će časovi za učenike prvog razreda biti emitovani od 8:05 do 9 devet časova, a prema rasporedu prvaci će u danas, sutra, u petak i subotu imati po jedan čas srpskog jezika i matematike, a u četvrtak matematiku i Svet oko nas.
 
Učenici drugog razreda imaće nastavu od 9:10 do 10:15 časova, a njihov raspored časova je isti kao za prvake.
 
Za treći razred nastava će se odvijati od 10:20 do 11:25 časova, a učenici će danas, sutra, petak i subotu imati po jedan čas srpskog jezika i matematike, a u četvrtak matematiku i prirodu i društvo.
 
Učenici četvrtog razreda nastavu će pratiti od 11:30 do 12:35 časova, a njihov raspored je isti kao za učenike trećeg razreda.
 
Za učenike petog razreda termin za nastavu je od 12:40 do 13:45 časova i oni će danas i sutra imati po jedan čas srpskog jezika i matematike. Petaci će u četvrtak imati čas matematike i geografije, u petak srpski jezik i biologiju, a u subotu matematiku i istoriju.
 
Nastava za učenike šestog razreda predviđena je od 13:50 do 14:55 časova i oni će u utorak, sredu i subotu imati po jedan čas srpskog jezika i matematike, dok će u četvrtak imati matematiku i fiziku, a u petak srpski jezik i biologiju.
 
Učenici sedmog razreda nastavu će pratiti od 15 do 16:05 časova i oni će danas i sutra imati po jedan čas srpskog jezika i matematike, u četvrtak matematiku i hemiju, u petak srpski jezik i fiziku, a u subotu matematiku i biologiju.
 
Časovi za učenike osmog razreda biće emitovani od 16:10 do 17:50 časova i oni će danas imati matematiku, srpski jezik i fiziku, a sutra srpski jezik, matematiku i istoriju. Osmaci će u četvrtak imati matematiku, srpski jezik i biologiju, u petak srpski jezik, matematiku i geografiju, a u subotu matematiku, srpski jezik i hemiju.
 
Učenje na daljinu u osnovnim i srednjim školama uvodi se pošto je obustavljena redovna nastava posle proglašenja vanrednog stanja u Srbiji zbog pandemije virusa korona.
  • propad

    17.03.2020 09:09
    prop'o kao lift
    Koja sprdnja, ovaj svet i treba da propadne....
  • hm

    17.03.2020 08:57
    Odraslima nije zabranjeno gledanje nastave.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija