Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Đorđević: Očekujem senior kartice i u Novom Sadu

Ministar za rad i socijalna pitanja Zoran Đorđević očekuje da će akcija koju je pokrenuo Beograd o senior karticama za penzionere, koje će im omogućiti brojne popuste, biti proširena i na Novi Sad i Niš, kao i na druge gradove u Srbiji.

Kolektivna tužba građana protiv EPS-a

Centar za zaštitu potrošača "Forum" podneo je zahtev za zaštitu kolektivnog interesa građana Niša kojima je EPS Distribucija isključila struju zbog navodne krađe.

U Srbiji 41 slučај mаlih bоginjа

Na teritoriji Srbije, uključujući i teritoriju nadležnosti Zavoda za javno zdravlje Kosovska Mitrovica, registrovan je ukupno 41 slučaj malih boginja od početka oktobra, zaključno s današnjiim danom.

Upis u katastar besplatan do 2020.

Od ponedeljka počinje primena sistema digitalizacije katastra i svih dokumenata, rekao je direktor Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) Borko Drašković.

Tončev: U ratovima na prostorima SFRJ učestvovali i državljani Ukrajine

Državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Ivica Tončev izjavio je danas da se sve aktivnosti ambasadora Ukrajine u Srbiji svode na pokušaje narušavanja odnosa naše zemlje sa Rusijom, te ističe da će, ukoliko ukrajinski diplomata i dalje bude izlazio izvan okvira Bečke konvencije, Ministarstvo biti prinuđeno da preduzme korake "uobičajene u ovakvim slučajevima".