Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Nema razloga za protestnu vožnju prevoznika?

Primedbe Udruženja prevoznika tereta "Međunarodni transport" ne stoje i ne postoji nijedan razlog za njihov protest, kaže pomoćnik ministra za drumski saobraćaj Saša Stojanović.

Koliko zarađuju majstori u Srbiji

Uči školu da ne bi bio majstor kad porasteš - samo je jedna od rečenica kojom roditelji pokušavaju da stimulišu decu da uče i završe visoke škole, kako bi kad porastu, imali veća primanja od ljudi koji obavljaju majstorske poslove.

Pojačan saobraćaj na putevima širom Srbije

Saobraćaj u Srbiji je večeras pojačanog intenziteta na prilaznim putevima većih gradova, što je i karakteristično za kraj vikenda, ali se za sada odvija bez zastoja, međutim sa usporenom vožnjom na prilaznim putevima većih gradova.

Uz pomoć Agencije za mirno rešavanje sporova uskoro i do cele plate

Zaposleni u Srbiji mogli bi od jeseni, bez podnošenja tužbe sudu, da zahtevaju od poslodavca isplatu pune zarade u postupku za mirno rešavanje radnih sporova, a ne samo minimalne zarade kao što je trenutno moguće, izjavio je direktor Agencije za mirno rešavanje radnih sporova Mile Radivojević.

I prespora vožnja ugrožava saobraćaj

"Besni" automobili sa bahatim vlasnicima, koji "legnu na gas" prva su asocijacija na opasnu vožnju, ali manje je poznato da živote ugrožavaju i oni koji su prespori na putu.

Na Horgošu se čeka dva sata

Na izlazu iz Srbije u pravcu ka Mađarskoj, na graničnom prelazu Horgoš putnička vozila čekaju oko dva sata, podaci su Uprave granične policije.