Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Radnici Fijata dobili povišicu

Radnicima Fijata u septembru je isplaćena avgustovska plata sa prvom povišicom koja je dogovorena tokom pregovora rukovodstva fabrike, Vlade Srbije i Samostalnog sindikata vođenih, posle prekida štrajka 18. jula.

VIDEO: Maja Gojković plakala na sednici

Na sednici Skupštine Srbije u kasnim popodnevnim satima Maja Gojković se zaplakala jer je optužena da je diskriminisala poslanicu "Dosta je bilo" Ljupku Mihajlovski koja je osoba sa invaliditetom.

Tužioci kreću u progon korupcije 1. marta sledeće godine

Specijalizovana odeljenja viših tužilaštava i sudova za borbu protiv koruptivnih krivičnih dela počinje da radi 1. marta, naredne godine, ali će tužilaštvo za organizovani kriminal i dalje imati vodeću reč kada je u pitanju visoka korupcija.

Stručnjaci: Koridor 10 možda ne bude ni 2018. godine

Obraćajući se nedavno prisutnima na otvaranju deonice autoputa od Pirota do Dimitrovgrada, predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će tokom sledeće godine biti završeni svi kapitalni saobraćajni projekti, uključujući tu i Koridor 10 i veći deo Koridora 11, međutim u javnosti postoji dosta skepse da će se to zaista i ostvariti.

Novine pri tehničkom pregledu vozila

Izmene i dopune Zakona o bezbednosti saobraćaja, koje bi uskoro trebalo da se nađe pred poslanicima u Skupštini Srbije, predviđaju i određene novine kada je u pitanju tehnički pregled vozila.

Tone životinjskih leševa razbacane po Srbiji

Srbija nema preciznu evidenciju o količinama leševa i drugih životinjskih ostataka, a istraživanje Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) pokazuje da tone opasnog materijala budu bačene ili zakopane mimo propisa.