Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Šta sve pojedini prodavci stavljaju u meso

Nije nepoznato da u meso po prodavnicama stavljaju soju, led, vodu i hrskavicu, a da su prodavci nadmašili sami sebe u tome kako da mesu sačuvaju svežinu i produže rok trajanja pokazuju nedavne kontrole veterinarske inspekcije.

Dronovi bez dozvole biće obarani

U Srbiju je nedavno stigao prvi uređaj za presretanje bespilotnih letelica koje se nađu u vazduhu bez dozvole i u blizini bitnih institucija.

Funkcioner u devetoj deceniji i dalje na čelu opštine, sa platom od skoro hiljadu evra

Aktuelna vlast Srpske napredne stranke u beogradskoj opštini Zvezdara, baš kao što je to činila i ona prethodna koju je vodila Demokratska stranka, podršku u lokalnom parlamentu kupuje raspodelom opštinskih funkcija, pa je tako funkcionera PUPS-a Slavoljuba Nikolića, penzionera u devetoj deceniji života, "častila" visokim položajem u opštini i platom od skoro 100.000 dinara.

Vulin: Građani sigurni dok imaju ovakvu vojsku

Bezbednosna situacija u Srbiji je u potpunosti stabilna, kontroslišemo migrantsku krizu i njene posledice i ne dozvoljavamo da se bilo kakva nestabilnost prelije na našu teritoriju, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

"Rastu" plate i penzije, ali rašće i cene

Penzije će od sledeće godine biti uvećane za pet odsto, a penzioneri će dobiti i jednokratnu pomoć od 5.000 dinara u narednih mesec dana. Plate u javnom sektoru rastu za pet do 10 odsto.