Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

VIDEO: Radovi na Koridoru 10 pri samom kraju

Radovi na Koridoru 10 su na samom kraju, rekla je ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović, ističući da je ponosna na izvođača, podizvođače i radnike, na Koridore Srbije i Puteve Srbije, jer su pokazali kako može da se radi na najtežem gradilištu u Evropi.

Poverenik naložio da se dostavi izveštaj o imovini ministra Vulina

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti doneo je rešenje kojim je naložio Agenciji za borbu protiv korupcije da novinarki KRIK-a dostavi kopiju izveštaja koji je Agencija dostavila Tužilaštvu za organizovani kriminal o imovini i prihodima ministra odbrane Aleksandra Vulina.

AMSS: Ne krećite na put vikendom ako ne morate

Ovog jutra vozače čeka umeren intenzitet saobraćaja, dok se tokom popodneva i večeri očekuje početak još jednog talasa pojačanog saobraćaja na koridoru 10, koji iz pravca Bugarske i Makedonije vodi ka mađarskoj ili hrvatskoj granici, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Alkohol uzrok svake pete smrti na putevima

Statistika pokazuje da je u prethodne dve godine u Srbiji od ukupno 1.206 ljudi koji su poginuli u saobraćajnim nesrećama, njih 244 stradalo zbog vožnje u alkoholisanom stanju.

Vlada usvojila predlog Zakona o elektronskom dokumentu

Vlada Srbije danas je usvojila predlog Zakona o elektronskom dokumentu, elektronskoj identifikaciji i uslugama od poverenja u elektronskom poslovanju, koji omogućava da se elektronski dokumenti priznaju kao i papirni i različite nivoe identifikacije fizičkih i pravnih lica.

Umesto rezervne gume – zlatni nakit

Carinici su danas na graničnom prelazu Gradina zaplenili više od 600 grama zlatnog nakita, sakrivenog u prostoru predviđenom za rezervnu gumu jednog automobila.

Produžen rok za prijem profesionalnih vojnika saniteta

Prijem profesionalnih vojnika sanitetske službe nastavlja se do popune upražnjenih mesta, a svi zainteresovani za upućivanje na dobrovoljno služenje vojnog roka u septembarskoj klasi potrebno je da se prijave u centar Ministarstva odbrane prema opštini stanovanja zaključno sa 21. avgustom.

Piva i sokovi u Srbiji bezbedni za konzumaciju

Analiza kontrole kvaliteta osvežavajućih bezalkoholnih pića i piva u originalnom pakovanju i rinfuzu, koju su sproveli poljoprivredni inspektori Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, pokazala je da su svi uzorci u skladu sa bezbednošću, odnosno, da su zdravstveno ispravni.