Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Prijavljeno 119 slučajeva trgovine ljudima

Tokom 2016. godine Centru za zaštitu žrtava trgovine ljudima prijavljeno je 119 žrtava ove vrste organizovanog kriminala, ali se pretpostavlja da je stvaran broj višestruko veći, rečeno je na predstavljanju godišnjeg izveštaja te nevladine organizacije.

Poreska uprava krije imena najvećih dužnika

To što ne znamo imena najvećih poreskih dužnika Srbije jeste dokaz da nemamo vladavinu prava, ocenila je za NIN članica Saveta Vlade Srbije za borbu protiv korupcije Jelisaveta Vasilić.

Češka preduzeća traže lakše zapošljavanje radnika iz Srbije

Češka preduzeća i Privredna komora zatražili su od vlade da krene u projekat olakšanog zapošljavanja radnika iz Srbije, kao što je pre godinu dana olakšala dolazak Ukrajinaca, zato što bi u Srbiji preduzeća našla kvafilikovane, iskusne i dobre radnike a nezaposlenost u Srbiji je visoka.

Centrima za socijalni rad "softver sa panik tasterom"

Plan Ministarstva za rad i socijalna pitanja je da u narednom periodu izradi softver koji će pružiti niz pogodnosti i mogućnosti radnicima u Centrima za socijalni rad, a između ostalog, imaće mogućnost i "panik tastera", izjavio je resorni ministar Zoran Đorđević.

Prodavao Rusima lažno voće iz Srbije

Policija je u Krušеvcu uhapsila dvadesetpetogodišnjeg N.J. iz okolinе Varvarina, osumnjičеnog da jе zloupotrеbom položaja pribavio svom prеduzеću protivpravnu imovinsku korist od oko 131.000.000 dinara, a sеbi 36.000.000 dinara.

Policajci uhapšeni u akciji Ares dobili uslovne kazne

Šest policijskih službenika Policijske stanice Novi Beograd koji su uhapšeni u akciji "Ares 3" danas su priznali krivicu i, na osnovu sporazuma sa tužilaštvom, već su im izrečene pravosnažne presude kojima su osuđeni uslovno na šest meseci zatvora, sa rokom provere od dve godine.