Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Po vize za Kanadu od sada u Beč

Kanadska ambasada u Beogradu zatvorila je zbog racionalizacije posla odeljenje za izdavanje viza, a turističke, poslovne i studentske vize odsada će biti izdavane u ambasadi te zemlje u Beču.

Počelo suđenje Ratku Mladiću

Pred Haškim tribunalom danas je počelo suđenje ratnom komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću koji je u 11 tačaka optužen za genocid, zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja u BiH od 1992. do 1995. godine.

Srbija na dnu po kvalitetu zdravstva

Srbija je poslednja na listi 34 evropske zemlje po kvalitetu zdravstvene zaštite, pokazuje Evropski zdravstveni potrošački indeks (Euro Health Consumer Index) za 2012. godinu, predstavljen u Evropskom parlamentu u Briselu.

Bata Kan Kan: Žapcu ne dugujem novac

Vlasnik hotela "Park" Ratko Butorović, poznatiji kao Bata Kan Kan, negira da duguje bilo kakav novac Nebojši Tubiću zvanom Žabac, koji je prošle nedelje ranjen u bašti picerije "Aleksandar" na Grbavici.

Kamenicom gađali monaha

Grupa albanskih mladića večeras je provocirala i gađala kamenicom monaha Dionisija koji se nalazio na imanju manastira Svetih vrača Kozme i Damjana u Zočištu kod Orahovca, javio je mitrovički Radio "Kontakt plus".

Posle prijema Hrvatske u EU pauza

Šef Delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer ocenio je u utorak da je očigledno da će posle prijema Hrvatske u EU biti pauze u prijemu novih članica sa Zapadnog Balkana, jer nijedna zemlja iz tog regiona još nije ni počela pregovore.

Dinar sutra slabiji za 13 para

Dinar će sutra oslabiti za još 0,1 odsto ili 13 para i zvanični srednji kurs će biti 112,5775 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Parada ponosa u Beogradu u oktobru

Nakon prošlogodišnjeg odlaganja Parade ponosa u Beogradu, iz LGBT organizacija Labris i Queeria centar najavili su da će ove godine, početkom oktobra biti održana Parada.

Trošimo tri puta više na hranu nego u EU

Domaćinstva u Evropskoj uniji u proseku najviše troše na komunalije, dok u Srbiji preko 40 odsto kućnog budžeta odlazi na hranu, što je tri puta više nego u EU, preneo je danas portal EurActiv Srbija.

Cvetković nije otišao u Brisel zbog kvara na avionu

Zbog kvara na vladinom avionu "falkon", predsednik Vlade Srbije i ministar finansija Mirko Cvetković nije otputovao u Brisel gde je danas trebalo da učestvuje na sastanku ministara ekonomije i finansija EU sa pristupajućim zemljama i zemljama kandidatima za članstvo.

U prodaji karte za "Jadran ekspres"

Železnice Srbije će od danas prodavati karte za voz "Jadran ekspres", koji će od 15. juna do 1. septembra saobraćati jednom nedeljno na relaciji Beograd-Split-Beograd, sa zaustavljanjem u Kninu i Perkoviću.

Butorović duguje Žapcu 500.000 evra?

Nebojša Tubić Žabac, koji je prošle srede teško ranjen u pucnjavi u Novom Sadu, u prvom razgovoru nakon što se osvestio policajcima je, između ostalog, rekao da mu pola miliona evra duguje Ratko Butorović, biznismen i predsednik FK "Vojvodina".

Mala matura samo u školama

Konačna naredba Ministarstva prosvete je da se mala matura proslavi u školi, dok su pojedini direktori već ugovorili aranžmane, pravdajući se da je odluka ministarstva "stigla suviše kasno".