Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Evro u ponedeljak 100,48 dinara

Dinar će i u ponedeljak oslabiti prema evru i to za 20 para ili za 0,2 odsto, tako da će zvanični srednji kurs biti 100,4852 dinara za jedan evro.

Oko milion i po nepismenih u Srbiji

Između milion i milion i po stanovnika u Srbiji je potpuno ili funkcionalno nepismeno, istaknuto je na forumu koji je održan danas pre podne u okviru beogradskog Sajma knjiga.

Uhvaćeni maskirani razbojnici

Kriminalistička policija uhapsila je dvadesetjednogodišnjeg Boška P. i tri godine starije Aleksandra Č, Seada M. i Aleksandra L. iz Šajkaša zbog osnovane sumnje da su opljačkali banku u Šajkašu i kazino u Novom Sadu.

Subotić osuđen na 6 godina

Stanko Subotić Cane osuđen je danas u Specijalnom sudu u Beogradu na šest godina zatvora, dok su pripadnici njegove grupe dobili kazne od deset meseci do četiri i po godine.

Devojčica stradala u požaru

U požaru u porodičnoj kući u selu Lukavica u opštini Tutin stradala je dvogodišnja devojčica, dok je njena četvorogodišnja sestra, sa teškim telesnim povredama, na lečenje upućena u Beograd, saopštila je policijska uprava u Novom Pazaru.

100.000 dolara mesečno za lobiste u SAD

Vlada Srbije je odlučila da angažuje jednu od najmoćnijih firmi u Vašingtonu "Podesta grupu" da lobira za interese Beograda u Sjedinjenim Američkim Državama, što će koštati 100.000 dolara mesečno.

Srbija ostaje bez poverenika?

Mandat poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića ističe za manje od dva meseca, a Šabić kaže da bi Srbija mogla ostati bez poverenika na duži rok.

Đilas: Radikalska frakcija zvana naprednjaci

Zamenik predsednika Demokratske stranke Dragan Đilas izjavio je da između demokrata i naprednjaka postoje "nepremostive" razlike i da je za njega koalicija s tom strankom posle narednih izbora "besmislena".

Požar na automobilu u Cara Dušana

U četvrtak ujutro, oko 3,20, u Ulici cаrа Dušаnа, izbio je požаr nа аutomobilu mаrke "sitroen", čiji je vlаsnik  jedno novosаdsko preduzeće.

Jovanović smatra da nije prekršio zakon

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović odbacio je danas optužbe Agencije za borbu protiv korupcije da nije prijavio svu imovinu, istakavši da nije prekršio zakon.

VIDEO: Rotirajući neboder na Novom Beogradu

U Novom Beogradu, na lokaciji koja još uvek nije određena, mogla bi u skorije vreme početi izgradnja neverovatne građevine visine 480 metara. Reč je o rotirajućem tornju sa 80 spratova, od kojih će većina biti namenjena stanovanju.

SNP Naši prete Radiju Slobodna Evropa

Ekstremistička organizacija "SNP Naši" zatražila je od Radija Slobodna Evropa (RSE) da sa svoje internet stranice ukloni "netačnu kartu Srbije" bez Kosova i Metohije, naveo je danas RSE.

Dinar slabiji za 30 para

Dinar će sutra oslabiti prema evru za 0,3 odsto, tako da će srednji kurs biti 100,2697 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

"Hrabrost je sastavni deo novinarstva"

Novinaru agencije Beta Dinku Gruhonjiću i kolumnisti nedeljnika Vreme Ljubomiru Živkovu danas je u Nezavisnom udruženju novinara Srbije (NUNS) uručena nagrada "Dušan Bogavac" za novinarsku hrabrost i etiku.

Kfor: Neophodan prolaz za sve

Kfor smatra da je delimično uklanjanje barikada na severu Kosova pozitivan korak, ali zahteva "bezuslovnu" slobodu kretanja za svoje vojnike, pripadnike misije Euleks i drugih institucija, kao i građane, izjavio je danas portparol Kfora Uve Novicki.