Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

"Vlada Vojvodine da sačini zakon o finansiranju"

Vlada Vojvodine trebalo bi da što pre sačini Predlog zakona o finansiranju nadležnosti Pokrajine i uputi ga Skupštini Vojvodine na usvajanje, izjavio je član Predsedništva Srpskog pokreta obnove (SPO) Milan Đukić.

Dojava o bombi u sudu lažna

Dojava o postavljenoj bombi u novosadskom sudu bila je lažna, utvrdila je policija, a zaposlenima je dopušteno da se vrate u zgradu.

Trivan: Konuzinov nastup neuobičajen

Potpredsednica Demokratske stranke Jelena Trivan ocenila je da je nastup ambasadora Rusije Aleksandra Konuzina na skupu Srpske napredne stranke, "prilično neuobičajena diplomatska praksa".

Od danas obavezna zimska oprema

Vlasnici vozila u Srbiji od danas su obavezni da imaju zimsku opremu i moći će da koriste sve četiri letnje gume ako imaju šaru dubine najmanje četiri milimetra, ili dve zimske gume na pogonskim točkovima.

Mladići ukrali autobus

Pripadnici kriminalističke policije iz Pančeva podneće krivičnu prijavu protiv N.B. (22) i A.V. (18) iz Pančeva, zbog sumnje da su neovlašćeno koristili tuđi autobus.

Čobanin ukrao ovce

Unajmljeni čobanin Oliver S. (31) iz Novog Bečeja optužen je za utaju i protivpravno pribavljanje koristi od dva miliona dinara.

Kamenovana vozila Kfora

Dva vozila Kfora kamenovana su u severnom delu Kosovske Mitrovice, a u incidentu niko nije povređen.

Subotićevi branioci ulažu žalbu na presudu

Advokati odbeglog Stanka Subotića najavili su danas da će se žaliti na presudu Specijalnog suda, kojom je Subotić osuđen na šest godina zatvora zbog šverca cigareta tokom devedestih, tvrdeći da je sud tokom postupka bio pod pritiskom državnih organa.

Za ubistvo policajca 20 godina zatvora

Viši sud u Beogradu osudio je danas na 20 godina zatvora Milorada Stevanovića (22) zbog krivičnog dela teško ubistvo, jer je 2. maja 2008. pregazio saobraćajnog policajca Aleksandra Otaševića (26), koji je pokušavao da ga zaustavi.

Prvi rezultati popisa 15. novembra

U Srbiji je popisano oko 7.500.000 građana, ali će od tog broja biti izuzete duplo popisane osobe, a prvi podaci o ukupnom broju popisanih biće predstavljeni 15. novembra.

Sednica o Kosovu sledeće sedmice

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović izjavila je da će sednicu, na kojoj će se razgovarati o situaciji na Kosovu i Metohiji, zakazati za iduću sedmicu.

"KS" i "RKS" tablice za vozila na Kosovu

Srbi na Kosovu od utorka će moći da preregistruju svoja vozila koja imaju tablice kosovskih gradova izdatih u vreme bivše Jugoslavije, a ponovo će moći da koriste i tablice sa oznakom "KS" koje vlasti u Beogradu smatraju statusno neutralnim.

Sindikat razmatra nastup sa strankama

Savez samostalnih sindikata Srbije razmatra mogućnost da na predstojećim izborima nastupi sa političkom partijom koja podrži program te organizacije.

Vučić: SNS ima 11% prednosti u odnosu na DS

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je da je, prema najnovijim istraživanjima javnog mnjenja, rejting naprednjaka oko 11 odsto veći od rejtinga Demokratske stranke.