Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Uhapšen vlasnik beogradskog piratskog radija

Policijа je u Beogrаdu otkrilа studio i predаjnik nelegаlne rаdio stаnice Rаdio Bos, čiji signаl je ometаo "rаdio komunikаciju službi nаjviših prioritetа", i uhаpsilа njenog vlаsnikа Miroslаvа M, sаopštilo je dаnаs Ministаrstvo unutrаšnjih poslovа.

Država oprašta 700 miliona evra duga

Premijer Vlade Mirko Cvetković kaže da je suština zakona kojim će biti regulisan odnos dužnika i države definisanje načina da se dugovi javnih preduzeća otpišu.

Dačić: Situacija u Vojvodini stabilna

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je u Novom Sadu da je situacija u Vojvodini bezbedna i da je opao broj incidenata na nacionalnoj ili verskoj osnovi.

Tadić: Srbija ne može da se razvija bez Nemačke

Predsednik Srbije Boris Tadić i zvaničnici ekonomski veoma moćne nemačke pokrajine Baden Virtemberg konstatovali su danas da dve zemlje imaju veliki potencijal za produbljivanje ekonomske saradnje i strategijsko povezivanje.

Bogdanov i dalje u pritvoru

Vođa navijača Crvene zvezde Ivan Bogdanov ostaće u pritvoru nakon što je danas sudsko veće kojim predsedava Ivana Ramić odbilo predlog odbrane da se on brani sa slobode.

O korupciji puno priče, a rezultati slabi

Predsednik Transparentnosti Srbija Vladimir Goati ocenio je danas da borba protiv korupcije u Srbiji i dalje stagnira, da se o tome više priča nego što se radi, a da "impozantno koncipirani" vladin sektor koji se bavi tom problematikom "i dalje tapka u mestu".

Prosečna plata u septembru oko 39.000

Prosečna neto zarada isplaćena u septembru u Srbiji iznosila je 38.763 dinara i u odnosu na avgustovsku nominalno je veća za jedan odsto, a realno za 0,8 odsto, saopštio je danas Republički zavod za statistiku.

LDP: Da Vlada zatraži uklanjanje barikada

Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je danas da će se poslanici te stranke vratiti u skupštinsku salu kada parlament bude sugerisao Srbima da se povuku sa barikada.

Oficiri iz Srbije protiv pirata

Dvojica oficira Vojske Srbije od sutra će na francuskoj fregati "Floreal" zvanično učestvovati u mirovnoj misiji EU u borbi protiv pirata duž obale Somalije, što je prva saradnja Srbije i EU u oblasti bezbednosne politike.

Region zajednički može iz krize

Integracija robnih tržišta i preduzeća kroz direktne investicije i zajednički nastup na trećim tržištima su osnovne mogućnosti da se zemlje regiona zajedničkim snagama oporave od krize, ocenio je ekonomista Miroslav Zdravković.

Otpis dugova pojedinim preduzećima

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je danas da predloženi zakon o otpisu dugova više javnih preduzeća i ustanova neće prouzrokovati povećanje javnog duga, budući da je Srbija te dugove već uključila u svoje obaveze i njih servisira redovno.

Država mora da plati zbog procesa dugog 30 godina

Apelacioni sud u Kragujevcu potvrdio je presudu Osnovnog suda u Čačku po kojoj država Srbija mora da isplati 400.000 dinara zemljoradniku Vidoju Jankoviću (79) iz Kotraže, zbog povrede njegovog prava na suđenje u razumnom roku.

Roditelji tužili Palmu zbog ugrožavanja dece

Zabrinuti roditelji učenika OŠ "17. oktobar" iz Jagodine podneli su Višem tužilaštvu krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Jagodine Dragana Markovića Palme, jer je zloupoterebio svoj položaj, i naložio direktorima škola da učitelji, razredne starešine, i učenici prisustvuju pokaznoj vežbi Antiterorističke jedinice MUP-a Srbije.

Stefanović: Jedinstveno do cilja

Najgora opcija po Srbiju i Srbe na Kosovu i Metohiji bila bi da predsednici opština sa severa pokrajine ne poslušaju političke odluke državnog vrha Srbije i da okrenu leđa Beogradu, smatra šef pregovaračkog tima Beograda s Prištinom Borislav Stefanović.

14% glasova za "Preokret"?

Liberalno demokratska partija, SPO i druge stranke okupljene u pokret Preokret najkasnije do subote objaviće proglas koji će sadržati elemente jasno i apsolutno usmerene ka daljem evropskom putu Srbije.