Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Poginuo putnik u Čereviću

Stevo Drljača (36) iz Beočina poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče oko 15 časova u Čereviću.

Raspisana poternica za ubistvo Zumberija

Na osnovu zahteva Misije UN na Kosovu, Interpol je na svojoj vebstranici objavio poternicu za petoricom, od šest, osumnjičenih za ubistvo pripadnika specijalne jedinice policije Kosova Envera Zumberija.

Privođenja u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu

Privedene osobe osumnjičene da su u bliskoj vezi sa Mevlidom Jašarevićem, koji je pucao na ambasadu SAD u Sarajevu, puštene su nakon obavljenog informativnog razgovora, rečeno je u MUP-u.

Pokušaj ubistva u Kaću

Policija je uhapsila 39-godišnjeg Dragana K. iz Kaća jer je ispred jednog ugostiteljskog objekta u ovom naselju pokušao da, posle kraće svađe, ubije 12 godina mlađeg Miloša P.

U nedelju pomeranje časovnika sat unazad

Letnje računanje vremena završava se u nedelju, 30. oktobra, u 3 časa ujutru, kada će kazaljke na časovnicima biti pomerene za jedan sat unazad, odnosno sa tri na dva sata ujutru.

Jašarević u bolnici

Mevludin Jašarević koji je juče pucao na američku ambasadu u Sarajevu nalazi se u bolnici Koševo, u Sarajevu, pod jakim policijskim obezbeđenjem.

Zaštita svedoka problematična

Specijalni izvestilac Saveta Evrope za zaštitu svedoka Žan Šarl Gardeto ocenio je da je zaštita svedoka na prostoru zapadnog Balkana i dalje problematična i da bi države morale da rade na poboljšanju tog pitanja.

Nova hapšenja rukovodilaca "Kolubare"

Dvojica direktora Javnog preduzeća "Kolubara", kao i direktor firme "Inos sirovine" iz Lazarevca uhapšeni su u petak zbog sumnji da su malverzacijama oko prodaje otpada oštetili "Kolubaru" za 58 miliona dinara.

Povraćaj imovine onima koji nisu ratni zločinci

Pravo na rehabilitaciju i vraćanje imovine imaju građani za koje se u postupku rehabilitacije utvrdi da nisu ratni zločinci, dok to pravo neće moći da ostvare pripadnici okupacionih snaga i kvinsliških formacija tokom Drugog svetskog rata koji su počinili ratni zločin.

Ključni svedok protiv Haradinaja odslužio kaznu

Ključni svedok Haškog tužilaštva u procesu protiv bivšeg komandanta Oslobodilačke vojske Kosova Ramuša Haradinaja, Šefćet Kabaši pušten je iz pritvorske jedinice Tribunala pošto je odslužio dvomesečnu kaznu zatvora zbog nepoštovanja suda.

Evro u ponedeljak 100,48 dinara

Dinar će i u ponedeljak oslabiti prema evru i to za 20 para ili za 0,2 odsto, tako da će zvanični srednji kurs biti 100,4852 dinara za jedan evro.

Oko milion i po nepismenih u Srbiji

Između milion i milion i po stanovnika u Srbiji je potpuno ili funkcionalno nepismeno, istaknuto je na forumu koji je održan danas pre podne u okviru beogradskog Sajma knjiga.

Uhvaćeni maskirani razbojnici

Kriminalistička policija uhapsila je dvadesetjednogodišnjeg Boška P. i tri godine starije Aleksandra Č, Seada M. i Aleksandra L. iz Šajkaša zbog osnovane sumnje da su opljačkali banku u Šajkašu i kazino u Novom Sadu.

Subotić osuđen na 6 godina

Stanko Subotić Cane osuđen je danas u Specijalnom sudu u Beogradu na šest godina zatvora, dok su pripadnici njegove grupe dobili kazne od deset meseci do četiri i po godine.

Devojčica stradala u požaru

U požaru u porodičnoj kući u selu Lukavica u opštini Tutin stradala je dvogodišnja devojčica, dok je njena četvorogodišnja sestra, sa teškim telesnim povredama, na lečenje upućena u Beograd, saopštila je policijska uprava u Novom Pazaru.