Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Mladić ubijen na Novom Beogradu

Ivan P. (20) ubijen je rano jutros na Novom Beogradu u, kako se sumnja, navijačkom obračunu, dok je drugi mladić Đorđe S. (20) teško povređen metkom u potkolenicu i nalazi se u Urgentnom centru.

Ćirić: Telekom uskoro na berzi

Ministar ekonomije Nebojša Ćirić izjavio je da očekuje da će Telekom Srbije uskoro biti spreman za izlazak na Beogradsku berzu.

File veruje u obnovu dijaloga

Evropski komesar za proširenje Štefan File izjavio je da veruje da će članice EU biti u stanju da na sednici Evropskog saveta u decembru Srbiji odobre status kandidata.

Napadnut policajac u Beogradu

U beogradskom naselju Železnik četvorica mladića napala su policajca (23) koji se vraćao kući posle posla, rečeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije.

Novi pokušaj uklanjanja barikada

Kfor je u noći izmedju petka i subote po drugi put u tri dana pokušao da deblokira putne pravce preko Zupča i Jagnjenice u opštini Zubin potok ka administrativnom prelazu Brnjak.

Dačić: Bolje balvani nego puške

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da Kfor i Euleks ne treba i ne smeju da primenjuju silu prema Srbima na severu Kosova jer barikade nisu odraz njihovog kriminalnog duha, već način političke borbe.

Počinje distribucija vakcine protiv gripa

Institut za javno zdravlje Srbije saopštio je danas da je napravljen plan raspodele više od 350.000 doza vakcine protiv gripa čija će distribucija početi u ponedeljak, 24. oktobra.

Postignut dogovor, studenti prekidaju štrajk

Predstavnici pregovaračkih timova studenata odlučili su večeras da prekinu štrajk, budući da su se sa ministrom prosvete Žarkom Obradovićem dogovorili oko visine školarina i najavili da će studentskim parlamentima uputiti dopis da se protest obustavi.

Dinar u ponedeljak slabiji za 20 para

Dinar će u ponedeljak, 24. oktobra, biti slabiji prema evru za 0,2 odsto, tako da će srednji kurs biti 99,7378 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Mađarska pozdravila izmenu Zakona o restituciji

Mađarska pozdravlja "planiranu izmenu" Zakona o restituciji u Srbiji i "pozitivan razvoj događaja" u ovoj zemlji, izjavio je danas zamenik mađarskog premijera Žolt Šemjen za državnu novinsku agenciju MTI.

Država plaća kamatu porodici Mladić

Prvi osnovni sud u Beogradu doneo je presudu kojom je državi Srbiji, odnosno Ministarstvu unutrašnjih poslova naložio da supruzi i sinu haškog optuženika Ratka Mladića isplati kamatu i sudske troškove spora vođenog zbog oduzimanja 14.540 evra tokom Mladićevog skrivanja.

Varali poslastičare

Požarevačka policija uhapsila je Zorana S. (56) iz Toponice i njegovu ćerku Snežanu S. (32), zbog sumnje da su prodajom nepostojećih oraha prevarili više proizvođača torti i kolača, kao i građana, za više od 700.000 dinara, saopštila je danas policija.

Vozač BMW-a još nepoznat

Policija i dalje traga za tridesetdevetogodišnjim Marinkom S. iz Kule, koji se dovodi u vezu sa saobraćajnom nesrećom u kojoj je u sredu uveče na Bulevaru Jaše Tomića jedna žena poginula, a jedna teško povređena.

Učenik pucao u školi

Učenik četvrte godine paraćinske gimnazije R.A. (18) juče je oko 11 i 30 časova ispalio jedan hitac u zid učionice u toku odmora.

Popis prošao, sledi anketa

Republički zavod za statistiku (RZS) saopštio je danas da će od 22. oktobra do 5. novembra sprovoditi "postpopisnu anketu" na osnovu koje će se oceniti pouzdanost rezultata popisa stanovništva Srbije.

NUNS brine predizborna kampanja

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) izrazilo je danas zabrinutost povodom izveštaja da se pojedine partije spremaju da na TV stanicama tokom predizborne kampanje zakupe sate programa u najgledanijim terminima, a da su pojedine to već učinile.

Lažni Nobel nije krivično delo

Ministarstvo unutrašnjih poslova utvrdilo je da u slučaju lažne vesti da je Dobrica Ćosić dobitnik Nobelove nagrade za književnost nema elemenata visokotehnološkog kriminala, niti krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti, izjavio je Danasu Mihailo Tijanić iz Odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala MUP-a.