Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Oluja "Glorija" pogodila Španiju, ima mrtvih

Istočnu Španiju su pogodili obilna kiša, ali i sneg, naleti vetra brzine 100 kilometara na sat, a na moru su talasi visoki i po 10 metara. Oluja nazvana "Glorija" i bujice su usmrtili šest ljudi, a traga se za još četvoro.

Manje železničkih nesreća u EU

Broj železničkih nesreća u Evropskoj uniji je od 2010. do 2018. godine smanjen za 25 odsto, objavio je Eurostat, prenosi Nova ekonomija.

Grčka dobila prvu predsednicu

Grčki parlament izabrao je dosadašnju šeficu Vrhovnog suda u Atini Katerinu Sakelaropulu za prvu ženu predsednicu Grčke, prenosi grčki list Katimerini.

Korona virus iz Kine potvrđen i u SAD

Osobi koja je iz Kine stigla u Sijetl dijagnostifikovan je Vuhan korona virus, potvrdio je američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti, prenosi Rojters.

Putin imenovao novu vladu

Ruski predsednik Vladimir Putin imenovao je danas novu rusku vladu u kojoj ostaju Sergej Lavrov i Sergej Šojgu na svojim ranijim mestima ministara inostranih poslova, odnosno odbrane.

Crna Gora očekuje da će Severna Makedonija ući u NATO

Premijer Crne Gore Duško Marković poručio je tehničkom premijeru Severne Makedonije Oliveru Spasovskom da očekuje da će se za vreme njegove vlade "desiti očekivano punopravno članstvo u NATO i zasluženi iskorak u evrontegraciji", saopštila je vlada u Skoplju.