Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Dvojica škaljaraca ubijena u Atini

Igor Dedović i Stefan Stamatović, za koje se veruje da su visoko pozicionirani pripadnici crnogorskog kriminalnog škaljarskog klana, ubijeni su juče u Atini.

Merkel: Poštovati embargo na izvoz oružja Libiji

Nemačka kancelarka Angela Merkel saopštila je danas da su se zemlje, koje su uključene u rešavanje dugogodišnji sukob u Libiji, dogovorile da treba da poštuju embargo na oružje, koji se često narušava i da bi on trebalo da bude bolje kontrolisan nego do sada.

Pobeglo 75 zatvorenika iz zatvora u Paragvaju

Najmanje 75 zatvorenika, od kojih su mnogi članovi zloglasne brazilske bande, pobeglo je danas iz paragvajskog zatvora u pograničnom gradu Pedro Huan Kabalero, saopštile su vlasti ove zemlje.

Osmoro uhapšenih na skupu u Moskvi

Ruska policija je u Moskvi uhapsila osam učesnika skupa u znak sećanja na advokata i novinarku koji su ubijeni pre 11 godina, saopštila je nevladina grupa OVD-Info.

Nemiri mogući u 40 odsto zemalja sveta

Skoro 40 odsto zemalja u svetu suočiće se u 2020. godini sa protestima i nemirima, pokazalo je najnovije istraživanje britanske konsultantske kuće Verisk Maplecroft.

Otetu devojčicu spasao Snepčet

Četrnaestogodišnja devojčica, koju su otela trojica muškaraca u Severnoj Kaliforniji, spasena je zahvaljujući društvenoj mreži Snepčat.