Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

VIDEO: Potonuo brod sa 14.600 ovaca

Brod za prevoz stoke "Kraljica Hind", težak 3.785 tona i natovaren sa 14.600 ovaca, opasno se nagnuo i delimično potonuo s desne strane u rumunskoj luci Midija, nakon napuštanja pristaništa, saopštila je policija okruga Konstanca.

Rekordan odziv na lokalnim izborima u Hongkongu

Velika je izlaznost na lokalnim izborima u Hongkongu koji se vide kao barometar podrške za liderku Keri Lam čiji mandat je obeležen gotovo šestomesečnim protestima koji su često bili i nasilni.

Policija razoružala pripadnike takozvane Štajerske straže

Slovenačka policija je u blizini Krškog razoružala više osoba, pripadnika tzv. Štajerske straže, kontroverznog Mariborčanina Andreja Šiška, koji su poslednjih nedelja vikendom patrolirali delovima granice s Hrvatskom, tražeći ilegalne migrante.

Grci cinkare pušače, policija kažnjava na licu mesta

Za nekoliko dana otkad je uveden u Grčkoj, na poseban broj telefona zdravstvenoj inspekciji je prijavljeno gotovo 200 građana koji su pušili cigarete na javnom mestu te je hitrom intervencijom policije na delu zatečeno i kažnjeno nekoliko desetina građana i ugostiteljskih radnji u kojima su bili.

Kina: SAD je najveći izvor nestabilnosti

Sjedinjene Države najveći su izvor globalne nestabilnosti, saopštilo je danas kinesko ministarstvo inostranih poslova prenoseći reči državnog savetnika Vanga Jia.

Bivšem agentu CIA 19 godina zatvora

Bivši zvaničnik američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) osuđen je na 19 godina zatvora nakon što ga je federalni sud u Virdžiniji proglasio krivim za špijunažu u korist Kine.