Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Titov brod "Galeb" postaje muzej

Titov brog "Galeb" uz pomoć tri tegljača odvučen je iz riječke luke u brodogradilište Dalmont u Kraljevici, gde će biti obnovljen i preuređen u brod-muzej, a vrednost radova je 46,9 miliona kuna bez PDV-a (oko 6,7 miliona evra).

Novi zemljotres na Kritu

Zemljotres jačine 4,4 stepeni pogodio je posle podne grčko ostrvo Krit, saopštio je Institut za geodinamiku nacionalne opservatorije u Atini.

Italijanski pisac tvrdi da je Kamija ubio KGB

Šezdeset godina pošto je francuski nobelovac Alber Kami poginuo u automobilskoj nesreći u 46. godini, italijanki pisac Đovani Kateli u novoj knjizi tvrdi da su pisca "Stranca" i "Kuge" ubili agenti KGB zbog njegove antisovjetske retorike.

Nobelovci upozorili na klimatske promene

Dobitnici Nobelove nagrade iz fizike, hemije i ekonomije danas su na konferenciji za novinare uoči dodele nagrada sledeće nedelje rekli da je bavljenje klimatskim promenama od velike važnosti.

Grčka i Turska na rubu oružanog sukoba

Atina i Ankara došle su blizu oružanog sukoba, pošto je Turska sa Libijom potpisala sporazum o razgraničenju koji se dovodi u vezu sa ekskluzivnom ekonomskom zonom koja zahvata i grčke teritorijalne vode.

Merkel posetila Aušvic: Ovo ljudski um ne može da shvati

Nemačka kancelarka Angela Merkel posetila je danas, po prvi put u 14-ogodišnjem mandatu na čelu nemačke vlade, bivši koncetracioni logor Trećeg rajha u Aušvicu i istakla da ono što se dogodilo u Aušvicu ljudski um ne može da shvati.