Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

U dve eksplozije u Avganistanu 18 mrtvih

U napadu na ministarstvo odbrane u Kabulu jutros je poginulo najmanje devet osoba, dok je u poseti američki sekretar za odbranu Čak Hejgl. Samo pola sata kasnije u Kostu u još jednom napadu poginulo je devetoro, od kojih osmoro dece.

Građani Malte na biralištima

Građani Malte danas izlaze na birališta, a kako pokazuju istraživanja javnog mnjenja na vlast će najverovatnije doći opoziciona Laburistička partija.

Vaspitačica dala deci da probaju njenu krv

Vaspitačica u obdaništu u gradu Sola na zapadnoj obali Norveške otpuštena je s posla nakon što je u vrtić donela bočicu sopstvene krvi, koju je dala deci da diraju i probaju.

Opljačkali cvećare pred osmi mart

Uoči Međunarodnog dana žena, praznika tokom kojeg se tradicionalno najviše poklanja cveće, za sada nepoznati izvršioci pokrali su tri cvećare u Banjaluci.

Zeman položio zakletvu u Hradčanima

Bivši premijer češke socijaldemokratske vlade Miloš Zeman položio je danas zakletvu u praškom zamku Hradčani i zvanično započeo petogodišnji predsednički mandat.

Ubijen demonstrant u Port Saidu

Jedan egipatski demonstrant ubijen je u sukobu demonstranata i policije u Port Saidu, saopštili su danas bolnički izvori u tom gradu na severoistoku Egipta.

Telo Uga Čavesa izloženo još 7 dana

Potpredsednik Venecuele Nikolas Maduro položiće večeras zakletvu, kojom će zvanično preuzeti funkciju šefa države do izbora novog predsednika te zemlje, saopštio je predsednik venecuelanskog parlamenta Diosdado Kabelo.

Štrajkuju policajci u Egiptu

Više hiljada policajaca štrajkuje u Egiptu odbijajući da rade u znak protesta zbog politizacije policije u korist Muslimanskog bratstva predsednika Morsija.

Ljudske lobanje kao poklon

Policija iz brazilskog grada Sao Paola pokušava da reši neobičan slučaj, jer nepoznata osoba na raznim lokacijama ostavlja ljudske lobanje upakovane kao poklon.

Berluskoniju godinu dana zatvora

Bivši premijer Italije Silvio Berluskoni osuđen je pred sudom u Milanu na godinu dana zatvora zato što je obelodanio sadržinu snimka poverljivog telefonskog razgovora u vezi sa jednim bankarskim skandalom iz 2005. godine.

Pjongjang preti nuklearnim napadom

Severna Koreja zapretila je preventivnim nuklearnim udarom "na agresora", pred današnje glasanje Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o novim sankcijama Pjongjangu, javile su svetske agencije.

80 mrtvih u borbama u Kongu

Više od 80 ljudi poginulo je na istoku Konga, u sukobima vojske sa naoružanom grupom APCLS, saopštile su Ujedinjene nacije.