Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Kosor izbačena iz HDZ-a

Sud časti Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) danas je jednoglasno odlučio da bivšu predsednicu HDZ-a i premijerku Jadranku Kosor isključi iz stranke zbog njenih javnih istupa u kojima je kritikovala stranački vrh.

U Kini pogubljena četiri stranca

Kineska televizija prikazala je danas kako se vode na pogubljenje četiri strana državljana osuđena za ubistvo 13 kineskih mornara na reci Mekong.

Poginulo 11 rudara u Kini

Jedanaest mrtvih i dva nestala rudara prvi su bilans požara u rudniku uglja na severu Kine, javila je kineska agencija Sinhua.

Policajac koristio kreditnu karticu samoubice

Policajac iz Gruda (BiH) uzimao je i trošio novac s kreditne kartice osobe koja je izvršila samoubistvo, a koju je uzeo tokom uviđaja, zbog čega ga je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Zapadno-hercegovačkog kantona suspendovalo.

"Zlatna zora" drži časove istorije osnovcima

Grčka ultra desničarska partija Zlatna zora počela je da drži časove grčke istorije osnovcima u jednoj od svojih kancelarija, uz današnju najavu da će nastaviti da drži kurseve "nacionalnog buđenja" za svoje "male prijatelje".

Švajcarski Albanac ubio troje kolega

U fabrici "Kronospan" u Mencnau u Švajcarskoj, 42-godišnji muškarac iz pištolja je ubio troje ljudi i ranio još sedam osoba, od kojih šest teško.

Razredi samo za dečake jer zaostaju za devojčicama

Dečaci tinejdžeri u jednoj šangajskoj školi našli su se u prvim redovima prosvetne reforme nakon što su u jednom od najboljih obrazovnih sistema u svetu uvedeni razredi samo za muškarce, zbog zabrinutosti da oni zaostaju za devojčicama.

Pas spasao devojku od silovatelja

Devetnaestogodišnjakinja sa Novog Zelanda tvrdi da ju je ljubimac spasao od silovatelja koji ju je napao 24. februara, i za kojim lokalna policija još uvek traga.

Otkriveno odakle je došao "ruski" meteor

Kolumbijski naučnici izračunali su putanju meteorita koji je pao u jezero Čebarkul u Rusiji, uz pomoć podataka sa lokalnih kamera i tačke pada u regionu Čeljabinsk.

13 stradalih u požaru u Kalkuti

Trinaest osoba nastradalo je u indijskom gradu Kalkuti u požaru u šestospratnoj zgradi u kojoj se nalazila ilegalna pijaca, saopštile su lokalne vlasti.

Nelegalno donirao kampanju Klintonove

Jedan preduzetnik iz Virdžinije priznao je da je 2006. nelegalno donirao skoro 200.000 dolara za izbornu kampanju bivše državne sekretarke Hilari Klinton.

Francuska: Nema pregovora sa otmičarima

Francuska neće pregovarati sa grupama kao što je ona koja je otela sedam Francuza u Kamerunu i sada traži oslobađanje džihadista zarobljenih u Nigeriji i Kamerunu, poručio je francuski ministar odbrane Žan-Iv Le Drian.