Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Uhapšeni zbog ometanja pilota laserom

Dvojica mladića uhapšeni su sinoć u okolini moskovskog aerodroma Domodedovo zbog ometanja pilota tokom poletanja zaslepljivanjem laserima snažnog svetlosnog snopa.

Nagli pad švajcarskog franka

Švajcarski franak je danas naglo pao posle vesti da nacionalna banka namerava da uspostavi privremeni ciljni okvir za kurs franka prema evru.

Masakr u Iraku, 56 mrtvih

U seriji napada koji su danas izvedeni širom Iraka, a najvećim delom u gradovima severno od Bagdada, ubijeno je 56, a povređeno oko 200 osoba.

Novi Zeland: Sneg posle nekoliko decenija

Delovi Novog Zelanda od jutros su potpuno blokirani zbog snežne oluje koja je pojedinim gravodima donela sneg prvi put u nekoliko decenija, dok je zbog ledenog nevremena neprohodno više saobraćajnica, zatvoreni su aerodromi i škole i prekinuto snabdevanje strujom u mnogim gradovima.

VIDEO: Bik ubio muškarca u koridi

Jedan 30-godišnji muškarac preminuo je od povreda koje mu je rogovima naneo bik, tokom trke bikova u areni u gradu Ksativa na istoku Španije.

FOTO: Eplov novi kampus kao svemirski brod

Vlasti kalifornijskog gradića Kupertina objavile su najnovije nacrte projekta sedišta kompanije Epl, najvrednije firme na svetu, koje bi trebalo da bude sagrađeno do 2015. godine.

Udavio šestoro ljudi

Jedan 30-godišnji muškarac uhapšen je pod sumnjom da je, na britanskom ostrvu Džersi, zadavio šestoro ljudi, među kojima dvoje dece.

Libijski pobunjenici blizu Tripolija

Libijski pobunjenici uspeli su tokom dana da zauzmu nekoliko ključnih mesta u okolini Tripolija i da na taj način odseku prestonicu od spoljašnjeg sveta, javili su svetski mediji, pozivajući se na izvore iz pobunjeničkih krugova.

VIDEO: Pet mrtvih u rušenju bine

Petoro ljudi poginulo, a najmanje 45 povređeno kada se na sajmu u Indijanapolisu srušila bina na kojoj je trebalo da nastupi grupa Šugarlend.

Brejvik vraćen na Utoju zbog rekonstrukcije zločina

Norveška policija odvela je Andersa Beringa Brejvika na ostrvo Utoju, kako bi na licu mesta bila obavljena rekonstrukcija zločina od pre tri sedmice, kada je on na tom ostrvu pobio 69 ljudi, saopšteno je danas iz policije.

Prva žrtva vampirskog šišmiša u SAD

U SAD je zabeležena prva smrt koju je prouzrokovao ugriz vampirskog slepog miša. Žrtva šišmiša, koji obično napada životinje, bio je 19-godišnji mladić.

Mađarska: Ubice živele među beskućnicima

Kriminalna grupa koja je u Mađarskoj zakopavala žive ljude boravila je među beskućnicima u šumovitom delu 23. budimpeštanskog kvarta. Ova banda je odranije poznata mađarskoj policiji po teškim krivičnim delima.