Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Preminula Beti Ford

Poznatija kao osnivač klinike za lečenje od zavisnosti, nego kao prva dama SAD, Beti Ford je umrla u 93. godini.

Gadafi preti odmazdom u Evropi

Libijski vođa Moamar Gadafi zapretio je da će izvesti na stotine napada po Evropi kako bi se osvetio za akciju koju predvodi NATO u Libiji.

U zatvor zbog poruke "Srbe na vrbe"

Opštinski sud u Splitu je nepravosnažno osudio Antonija Vujčića (24) na četiri meseca zatvora zbog postavljanja transparenta "Srbe na vrbe, nikad zaboraviti, nikad oprostiti".

Hitlera se odrekao njegov rodni grad

Savet austrijskog grada Braunaua, u čijem je sastavu i Ranshofen, rodno mesto Adolfa Hitlera, saopštio je da je jednoglasno odlučio da nacističkom vođi oduzme titulu počasnog građanina.

SAD: Ubio tri sina i brata

Amerikanac Eveter Konant iz Vitlenda, u saveznoj državi Vajoming, ubio je pištoljem trojicu svojih sinova i starijeg brata, a ranio suprugu.

127 mrtvih u avionskoj nesreći

Broj žrtava u avionskoj nesreći na istoku Konga porastao je na 127, dok je 51 osoba preživela, saopštilo je večeras Ministarstvo za saobraćaj.

Lansiran poslednji spejs šatl u istoriji

Američki spejs šatl "Atlantis" poleteo je danas u 12-dnevnu misiju na Međunarodnu svemirsku stanicu, čime se završava američki šatl program posle 30 godina rada.

Stopa samoubistva raste u 10 evropskih zemalja

U deset zemаljа EU u periodu od 2007. do 2009. godine drаstično je povećаn broj sаmoubistаvа, а nаjviše u Grčkoj i Irskoj u vrijeme kаdа je finаnsijskа krizа izаzvаlа porаst nezаposlenosti i smаnjenje prihodа, pokаzuju rezultаti istrаživаnjа.

Markelova gubi popularnost

Nemački kancelar Angela Merkel gubi na popularnosti i, kada bi Nemci direktno mogli da biraju kancelara, ona bi izgubila od oba njena potencijalna "izazivača" iz redova Socijadlemokratske partije, pokazala je anketa ''Dojčlandtrend'', televizije ARD.

SAD: Ubio sedmoro pa sebe

U američkoj državi Mičigen muškarac koji je osumnjičen da je u dve kuće ubio sedam osoba, uključujući dva deteta, a zatim tokom bekstva uzeo tri taoca, ubio se posle osmočasovne potere, saopštile su vlasti.

Berluskoni se više neće kandidovati

Italijanski premijer Silvio Berluskoni izjavio je da se neće ponovo kandidovati kad mu istekne mandat 2013. godine i imenovao ministra pravde Anđelina Alfana kao novog kandidata za premijera desnog centra.

Burne reakcije na puštanje Šljivančanina

Hrvatski mediji i javnost negativno su reagovali na puštanje iz zatvora bivšeg oficira Jugoslovenske narodne armije Veselina Šljivančanina nakon dve trećine izdržane kazne za pomaganje u zločinima počinjenim u Ovačari kod Vukovara.

Ukida se tabloid nakon skandala o prisluškivanju

Predsednik medijske korporacije "Njuz internešenel" Džejms Mardok odlučio je da obustavi izdavanje tabloida "Njuz of vorld," nakon otkrića da je ovaj list prisluškivao privatne telefone da bi došao do informacija.