Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

U dva kamiona prevozili 500 ljudi

Meksička policija pronašla je ilegalne migrante skrivene u dva kamiona u državi Ćijapas, na jugoistoku zemlje na granici s Gvatemalom, saopštilo je lokalno tužilaštvo.

Za ručak sa Klintonom Crnogorci naplaćuju 1000 evra

Ukoliko neko želi poslovnu promociju na konferenciji čiji će učesnik biti bivši američki predsednik Bil Klinton, u Budvi 22. maja, ili priliku da bude u njegovom okruženju na završnom banketu, moraće da plati hiljadu evra, piše podgorički "Dan".

Uhapšen ljudožder u Moskvi

Posle dve nedelje traganja, moskovska policija je u zapadnom delu grada pronašla ljudoždera iz Ulice Alekse Dundića broj 7.

Spremaju se nove sankcije Siriji

SAD i Evropska unija spremaju nove sankcije vođstvu Sirije koja nastavlja oštre akcije protiv antivladinih demonstranata, rekle su danas američka državna sekretarka Hilari Klinton i šefica evropske diplomatije Ketrin Ešton.

Stos - Kan ima ograničen imunitet

Međunarodni monetarni fond (MMF) saopštio je danas da njegov izvršni direktor Dominik Stros-Kan, koji je u pritvoru pod optužbom za seksualni napad u Njujorku, nema diplomatski imunitet na koji se može pozivati u tom slučaju.

Pronađena tela žrtava slovačkog kanibala

Podaci koje je slovačka policija našla u kompjuteru pokojnog Mateja Čurka iz mesta Sokol na istoku Slovačke, optuženog za kanibalizam i pokušaj ubistva policajaca, navele su je na trag groba u kome su danas nađena dva ženska tela, bez nekih delova.

Činovnici plaćaju sopstvene greške

Od danas će poljski činovnici u državnoj upravi, od ministarstava pa do lokalnog nivoa, morati više da pripaze kako odlučuju, jer im za pogrešnu odluku, aljkavost ili neažurnost prete visoke novčane kazne.

U Moskvi uhapšen kanibal

Moskovska policija uhapsila je tokom protekle noći jednog kanibala u zapadnom delu prestonice Rusije, saopštio je portparol policije u Moskvi Aleksej Savelijev.

7 mrtvih u požaru u Moskvi

Sedam osoba je izgubilo život, a devet zadobilo povrede u požaru koji je jutros izbio u jednoj dvospratnici u Moskvi.

Lubenice eksplodiraju zbog hemikalija

Na plantažama u istočnoj Kini zabeležena je pojava masovnih "eksplozija" lubenica, a tokom ispitivanja je utvrđeno da se to događa zbog prekomerne upotrebe hemikalija za rast.

Pronađena bomba pred dolazak kraljice

Policija i vojska u Irskoj saopštile su danas da su pronašle eksplozivnu napravu u jednom autobusu u oblasti zapadno od Dablina i neutralisale je pred dolazak britanske kraljice Elizabete II, čija poseta neće biti odložena zbog ovog incidenta.

Žalba na oslobađanje Demjanjuka

Nemačko tužilaštvo saopštilo je da je uložilo žalbu na sudsku odluku o oslobađanju osuđenog čuvara iz nacističkog logora Džona Demjanjuka, u vreme kada nemački istražitelji vode još najmanje dva slična slučaja.

EU odobrila zajam Portugalu

Ministri finansija zemalja članica Evropske unije (EU) odobrili su 78 milijardi evra zajma za spasavanje dugovima pritisnutog Portugala.

Pronađeno 27 obezglavljenih tela

Policija Gvatemale saopštila je da je pronašla 27 tela žrtava masakra na jednoj farmi i da je to delo meksičkog narko kartela Zetas.

Belgija dobija vladu

Belgijski kralj Albert II imenovao je danas predsednika frankofone Socijalističke stranke Elija di Rupa za novog mandatara za sastav vlade.

Direktor MMF-a ostaje u zatvoru

Dominiku Stros-Kanu njujorški sud je odbio kauciju od milion dolara u gotovini, pa će izvršni direktor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) ostati u pritvoru do 20. maja.

Izraelci pucali na malezijski brod

Izraelska mornarica ispalila je danas hice upozorenja na malezijski humanitarni brod koji je plovio ka pojasu Gaze i primorala ga da se okrene ka Egiptu, saopštili su organizatori pomoći i izraelska vojska.