Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

RS: Jedan poginuo, četvoro povređeno

Osamnestogodišnji mladić V.D. poginuo je, dok su još tri osobe povređene, rano jutros u saobraćajnoj nesreći na regionalnom putu Čatrinja-Topola u mestu Barek, opština Gradiška, saopštio je MUP Srpske, preneli su banjalučki mediji.

U novogodišnjem stampedu poginulo 60 dece

Najmanje 60 dece uzrasta između osam i 15 godina poginulo je u stampedu koji je nastao nakon meteža na proslavi Nove godine u gradu Abidžanu, u zapadnoafričkoj državi Obala Slonovače.

Ponovno spajanje Severne i Južne Koreje?

Severnokorejski lider Kim Džong Un pozvao je, u novogodišnjem obraćanju, na okončanje nesporazuma između dve Koreje - među kojima do danas nije postignut mirovni sporazum posle sukoba vođenog od 1950. do 1953. godine.

Zagreb: Obesio sebe i dete

U Gornjoj Dubravi u hrvatskom Međimurju juče poslepodne pronađena su obešena tela 25-godišnjaka i deteta, prenosi Index.hr.

Gurnula čoveka pod voz "jer je to kul"

Žena koja je optužena da je gurnula imigranta iz Indije pod voz na stanici podzemne železnice u Njujorku, zato što je mislila da je musliman, sve vreme se smejala u sudu, koji je naložio da ona bude podvrgnuta psihijatrijskom ispitivanju.

SAD: Devet mrtvih u autobuskoj nesreći

Najmanje 9 ljudi je poginulo, a 26 je povređeno kada je autobus udario u zaštitnu ogradu na zaleđenom autoputu u američkoj državi Oregon i survao se u uvalu.

Hilari Klinton u bolnici

Američka državna sekretarka Hilari Klinton smeštena je u bolnicu u Njujorku zbog krvnog ugruška nastalog usled potresa mozga koji je imala ranije ovog meseca.

Belfast: Evakuacija zbog bombe

Nekoliko domaćinstava evakuisano je danas u Belfastu pošto je policija otkrila bombu postavljenu ispod vozila jednog policajca, saopštila policija Severne Irske.

Voz u Indiji ubio krdo slonova

Putnički voz je rano jutros na istoku Indije usmrtio krdo od pet slonova koje je prelazilo prugu, rekao je portparol indijskih železnica.

Asad se seli u komšiluk Mire Marković?

Ako Rusija popusti pod pritiskom zapadnih vlada i ponudi azil sirijskom predsedniku, moglo bi se desiti da i Bašar Asad uživa u snežnom spokoju elitne Barvihe, gradu smeštenom u borovoj šumi nadomak Moskve, sa vilama i luksuznim buticima gde žive udovica i sin bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića.

Amerikanka gurnula Indijca pod voz

Njujorška policija uhapsila je Eriku Menendez iz Bronksa, optuživši je da je zločin počinila iz mržnje prema muslimanima i Indusima, objavila je kancelarija tužioca u Kvinsu.