Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Kličku žele da plate da se tuče u parlamentu

Ukrajinska televizijska mreža Rada spremna je da plati bokserskom šampionu i poslaniku Vitaliju Kličku novčanu nadoknadu ako bude učestvovao u tučama koje sporadično izbijaju u nacionalnom parlamentu.

Eksplodirao akvarijum s ajkulama

U eksploziji džinovskog akvarijuma u prizemlju jednog tržnog centra u pešačkoj zoni Šangaja povređeno je 16 osoba, dok su sve ribe koje su se u njemu nalazile, uključujući i tri limun-ajkule, uginule.

iBej krcat neželjenim božićnim poklonima

Prošle godine vrednost nepoželjnih božićnih poklona stavljenih na prodaju u Francuskoj iznosila je 359 miliona evra, a ove godine ona bi mogla biti i veća jer je svaki drugi anketirani Francuz izrazio spremnost da proda poklon koji mu se ne dopada.

Uhapšeni trgovci decom u Kini

Kineska policija je oslobodila 89 otete dece i uhapsila 355 osumnjičenih u akciji razbijanja nekoliko bandi za trgovinu decom širom zemlje koje su dečake prodavale za 3.650 evra u siromašnijim provincijama, a u bogatijim za više novca.

Katalonci ne odustaju od referenduma

Predsednik Katalonije Artur Mas obećao je na početku novog četvorogodišnjeg mandata da neće odustati od najavljenog referenduma o nezavisnosti Kataloniji.

Opljačkao pumpu, pa se predomislio

Jedna pljačka benzinske pumpe u Beču ušla je u novine, ali ne zbog ukradenog novca, niti zbog žrtava, već zbog veoma neuobičajenog ponašanja pljačkaša.

Pogrešno poslat SMS ga spasao od samoubistva

Zahvajujući SMS poruci poslatoj pogrešnoj osobi, vatrogasci i policija u Lionu uspeli su da spasu život čoveka koji je pokušao da se ubije, javili su zvaničnici te francuske oblasti.

Povređene poslanice u tuči u Sobranju

Poslanice Vesna Bendevska i Biljana Kazandžijska povređene su u tuči u skupštinskoj sali Sobranja, dok su opozicioni poslanici opkolili predsednika Skupštine Trajka Veljanovskog, koji predsedava zasedanjem, kako bi ga sprečili da počne sednicu, prenosi Makfaks.