Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Prodat Pink Panter sa polugolom plavušom

Porculanska figura Pink Pantera koji grli zanosnu plavušu obnaženih grudi kontroverznog umetnika Džefa Kunsa prodata je za 16,8 miliona dolara na aukciji u Njujorku, javile su agencije.

Euleks traži masovnu grobnicu na Kosovu

Stručnjaci Euleks iz Odeljenja za sudsku medicinu, u saradnji sa Kosovskim bezbednosnim snagama, počeli su danas ispitivanje lokacije u blizini sela Žilivoda, u opštini Vučitrn da bi se utvrdilo da li se na tom mestu nalazi masovna grobnica.

Pobunjenici zauzeli aerodrom u Misrati

Libijski pobunjenici zauzeli su aerodrom u Misrati posle današnjih žestokih borbi sa snagama lojalnim libijskom lideru Moameru Gadafiju, javio je reporter AFP-a s lica mesta.

Traže da promenu pola pokrije zdravstvena zaštita

Parlamentarni Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje, na inicijativu LGBT Foruma Progres, raspravljaće o mogućnosti intervencije promene pola u Crnoj Gori koju bi "pokrivalo" zdravstveno osiguranje, kada izmene Zakona o zdravstvenom osiguranju budu u skupštinskoj proceduri.

Ban Ki Mun podržao istragu na Kosovu

Generalni sekretar UN Ban Ki Mun podržao je "temeljnu, nepristrasnu i nezavisnu" istragu navoda o trgovini ljudskim organima na Kosovu i u Albaniji 1999. godine i obećao punu saradnju UN.

Australija traži imigrante

Australija ima premalo stručne radne snage za sve bolje poslujuću industriju sirovina, pa namerava da privuče radnu snagu iz inostranstva.

U Meksiku pronađeno 180 tela

Broj tela pronađenih u masovnim grobnicama u severnoj meksičkoj državi Durango porastao je na 180, a među njima su i tela 12 žena, saopštile su meksičke vlasti.

Generalni štrajk u Grčkoj

U Grčkoj se danas održava generalni štrajk koji će, kako se očekuje, paralisati mnoge javne i privatne službe i firme u zemlji.

Devet Amerikanaca zaraženo kolerom

Devetoro ljudi u američkoj saveynoj državi Floridi se nedavno zarazilo bakterijom kolere, jedući sirove ostrige, saopštila je danas federalna Uprava za hranu i lekove (FDA).

Majkrosoft kupio Skajp za 8,5 milijardi

CNN-ov magazine Fortune dobio je potvrdu informacije da je Majkrosoft kupio Skajp, a nedugo nakon toga Microsoft je i službeno saopštio da je postignut dogovor između dve firme. Vrednost transakcije je vrtoglavih 8,5 milijardi dolara.

Sahrana u moru ponižavajuća za porodicu Bin Laden

Sinovi vođe terorističke organizacije Al Kaida Osame bin Ladena, koga su američki komandosi ubili 2. maja u Pakistanu, saopštili su danas da je sahrana njihovog oca u moru ponižavajuća za porodicu i optužili američkog predsednika Baraka Obamu da uništava jednu nezaštićenu porodicu.

NATO ne planira da ubije Gadafija

NATO je danas ponovo negirao da je cilj vazdušni napadi na Tripoli ubistvo Moamer Gadafi i kazao da Alijansa ne zna da li je on živ ili mrtav.

Tesla četvrti na listi inženjera heroja

Nikola Tesla, čiji su pronalasci doprineli tehnološkom progresu sveta, našao se na četvrtom mestu liste "inženjera heroja", u izboru 900 britanskih studenata, budućih inženjera, koji su učestvovali u anketi firme "Dženeral elektrik" (General electric).

Zaplenjena imovina mafije

Italijanska policija zaplenila je danas imovinu vrednu više od 600 miliona evra i uhapsila sedam ljudi, u okviru operacije protiv vodećeg mafijaškog klana u Rimu i Napulju.