Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Monti podneo ostavku

Italijanski premijer Mario Monti podneo je večeras ostavku, nakon što je njegova tehnokratska vlada u parlamentu izgubila podršku, a formirana je pre 13 meseci kako bi izvukla Italiju iz krize i pripremila sazivanje prevremenih izbora.

Pucnjava u SAD, četvoro mrtvih

U pucnjavi koja se danas dogodila u ruralnom delu savezne američke države Pensilvanija poginule su četiri osobe, uključujući čoveka koji je, kako se pretpostavlja, otvorio vatru.

39 mrtvih u plemenskom obračunu u Keniji

U plemenskom obračunu i napadu na jedno selo na jugoistoku Kenije, poprištu sličnog sukoba u avgustu, danas je ubijeno najmanje 39 ljudi, najnoviji je bilans koji je saopštila policija.

Za nedelju dana 56 žrtava ruske zime

Ledeni talas koji je pogodio Rusiju usmrtio je u poslednja 24 sata dvoje ljudi, čime je bilans žrtava niskih temperatura dostigao 56 osoba za nedelju dana.

Usvojena rezolucija o zabrani obrezivanja devojčica

Generalna skupština UN danas je jednoglasno odobrila rezoluciju o globalnoj zabrani sakaćenja ženskih genitalija, što je praksa koju provode neke kulture iz verovanja da se obrezivanjem devojčica kontroliše ženska seksualnost i povećava plodnost.

Traže godinu dana zatvora za Berluskonija

Italijansko tužilaštvo traži kaznu od godinu dana zatvora za bivšeg premijera Silvija Berluskonija zbog objavljivanja transkripta prisluškivanih razgovora u dnevnom listu "Il Đornale".

Građani Srbije među najnesrećnijim na svetu

Galupov institut za ispitivanje javnog mnjenja objavio je danas rezultate istraživanja prema kojem su najsrećniji u svetu građani Paname, dok se Srbi nalaze na 143. mestu od ukupno 148 anketiranih država.

EU: Zabrana mentol cigareta

Evropska komisija predložila je danas uvođenje zabrane cigareta sa dodatnim aromama, kao i prikazivanje eksplicitnih slika posledica pušenja na omotima svih vrsta cigareta.

Eutanazija postaje zakonita u Francuskoj?

Francuska bi trebalo da dozvoli lekarima "da ubrzaju dolazak smrti" terminalno obolelih pacijentata, stoji u izveštaju koji je profesor Didije Sikar podneo francuskom predsedniku Fransoa Olandu.