Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Sakrila nož u vaginu

Jedna žena s Floride suočena je s tužbom za skrivanje oružja, tačnije veoma domišljatog načina skrivanja dva noža.

Fatah i Hamas se pomirili

Rivalski palestinski pokreti Fatah i Hamas zvanično su danas proglasili pomirenje, pošto je pakt o tome potpisan uz posredovanje Egipta.

Bramerc: Pristup Hrvatske ne doprinosi pomirenju

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc razočaran je načinom na koji hrvatska vlada tumači presudu Anti Gotovini, ocenjujući da je to kratkovidan pristup koji neće dovesti do pomirenja.

Poljska zavejana

Neočekivani, iznenadni udar zime u maju zavejao je južnu Poljsku i sever Češke, putare sa raonicima isterao na drumove da spasavaju vozače iz smetova, a u Poljskoj je u jednom trenutku čak 102.000 domaćinstava ostalo bez struje.

Trojica mrtvih, 11 zarobljenih rudara

Najmanje tri rudara su poginula, a jedan dečak je teško povređen u eksploziji gasa u rudniku uglja na severu Meksika, dok je 11 rudara ostalo zarobljeno u oknu i strahuje se za njihovu sudbinu, saopštile su danas vlasti.

Obami porasla popularnost

Rejting američkog predsednika Baraka Obame porastao je posle vesti o ubistvu lidera Al Kaide Osame bin Ladena, a veliki broj Amerikanaca mu je dao visoke ocene za način na koji pristupa terorizmu i situaciji u Avganistanu, pokazala je anketa urađena za "Vašington post".

Uhapšen drugi čovek napuljske mafije

Mario Katerino (54), desna ruka šefa napuljske mafijaške organizacije "Kamore" Frančeska Skjavonea koji je u zatvoru, uhapšen je u jednoj kući u Kasal di Prinćipeu.

Incko će poništiti odluku o referendumu

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Incko izjavio je da će poništiti odluku o raspisivanju referenduma u Republici Srpskoj ukoliko to ne uradi Skupština tog entiteta.

Nezvanična slika mrtvog Bin Ladena objavljena na Jutjubu

Dok se u Beloj kući još uvek raspravlja o objavljivanju fotografija za koje kažu da su "jezive", jedan korisnik sajta "YouTube" postavio je snimak za koji kaže da je načinjen infracrvenom kamerom pričvršćenom za šlem jednog od američkih vojnika.  

Bela kuća: Bin Laden nije imao oružje

Vođa Al Kaide Osama bin Laden nije bio naoružan kada je u kuću kojoj se nalazio u Pakistanu upala jedinica specijalnih snaga američke vojske, saopšteno je večeras iz Bele kuće.

Sprečen teroristički napad?

Britanska policija juče je uhapsila petoricu mladića u blizini nuklearne elektrane Selafild zbog sumnji na teroristički napad.

Pobeda konzervativaca u Kanadi

Vladajuća Konzervativna partija i njen lider Stiven Harper nadmoćno su pobedili na vanrednim izborima u Kanadi osvojivši apsolutnu parlamentarnu većinu.

Bin Laden u Jugoslaviji kupovao oružje

Osama bin Laden u Zagrebu je boravio 1986. godine zbog kupovine oružja za 100 miliona dolara, za tadašnje borce u Avganistanu protiv sovjetske okupacije, a u zagrebačkom naselju Borovje za vreme rata u BiH kupio je šest stanova, kojima su danas vlasnici nepoznati, piše Večernji list.