Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Libija: Beba poginula u najnovijim sukobima

Najmanje 18 ljudi, među kojima je i jedna beba, poginulo je danas u sukobima između snaga lojalnih libijskom vođi Moameru Gadafiju i pobunjenika u Misrati, rekao je lekar iz bolnice u tom gradu.

Nove demonstracije u Zagrebu

Oko 3.000 građana okupilo se danas u Zagrebu na još jednom u nizu antivladinih protesta organizovanih preko društvene mreže Fejsbuk, kojima se traži odlazak vlade Jadranke Kosor i raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

61 osoba povređena u nemirima u Jemenu

Najmanje 61 osoba povređena je danas u sukobu demonstranata i pristalica predsednika Alija Abdulaha Saleha u gradu Ibu, južno od Sane, rekao je istaknuti aktivista i organizator protesta Abdulkarim Muhamed Ali.

Ministar dao ostavku zbog poklona

Šef japanske diplomatije Seiđi Maehara podneo je ostavku pošto je priznao da je primao poklone od jedne strankinje koja živi u Japanu.

Gadafi vraća kontrolu

Snage odane libijskom vođi Moameru Gadafiju uspele su da povrate potpunu kontrolu nad nekoliko ključnih gradova, uključujući naftnu luku Ras Lanuf, Tobruk, koji kontroliše pristup granici sa Egiptom, Zavijah i Misratu, javila je danas libijska državna televizija.

Nikolić Srbiji sprema proteste kao u Hrvatskoj

Iza protesta u Hrvatskoj stoje antidemokratske političke opcije, izjavio je politički komentator Davor Đenero, ocenivši da to liči na ono što lider naprednjaka Tomislav Nikolić priprema za Srbiju.

U Saudijskoj Arabiji zabranjeno okupljanje

Saudijska Arabija zabranila je sve proteste i marševe, nakon što je šiitska manjina te zemlje održala manje demonstracije u naftom bogatoj istočnoj pokrajini, saopšteno je iz ministarstva unutrašnjih poslova.

Crnogorci evropski šampioni po broju mobilnih

Prema stopi nezaposlenosti, bruto društvenom proizvodu ili procentu porodičnih izdataka na hranu, Crna Gora je daleko ispod evropskog ili, čak, proseka u državama kandidatima za članstvo u EU, ali je zato prema broju mobinih telefona po stanovniku apsolutni evropski šampion.

Zvezdi "Milionera iz blata" izgorela kuća

Dečija zvezda filma "Milioner iz blata", Rubina Ali, izgubila je sve, uključujući filmske nagrade, u požaru koji je kasno sinoć progutao njenu porodičnu kuću u prenaseljenoj sirotinjskoj četvrti u Mumbaju.

Dve žene opljačkale banku u Zagrebu

Dve žene, obučene u tamnu odeću, sa kapom na glavi i maramom i šalom na licu, opljačkale su poslovnicu Splitske banke u Zagrebu iz koje su ukrale nešto više od 95.000 evra (700.000 kuna).

Papa će zaobići Srbiju?

Predsednik ekumenske fondacije "Pro Orijente" Johan Marte danas je malo verovatnom ocenio posetu poglavara rimokatoličke crkve pape Benedikta XVI Srbiji 2013.godine.

Počeo karneval u Riju

Gradonačelnik Rio de Žaneira Eduardo Paeš predao je večeras ključeve grada mitskom vladaru zabave, kralju Momu, čime je zvanično počeo najveći karneval u svetu.