Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Turci tvrde da su ubili 500 Kurda

Turski premijer Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je u proteklih mesec dana turska vojska ubila oko 500 kurdskih pobunjenika na jugoistoku zemlje.

Nova žrtva protesta zbog američkog filma

Jedna osoba je poginula, a dve su povređene danas u razmeni vatre sa policijom tokom protesta više hiljada Pakistanaca zbog spornog američkog filma "Nevinost muslimana".

Nova najava napada Izraela na Iran

Ako se pregovorima ne postigne rešenje za iranski nuklearni program, 2013. će verovatno izbiti vojni sukob s Iranom, kaže bivši američki ambasador Martin Indik.

Nemci žele marku nazad

Skoro dve trećine Nemaca smatra da bi živeli bolje da nisu izbacili svoju marku, dok su Francuzi daleko optimističniji u pogledu jedinstvene valute evra, pokazuju danas objavljeni rezultati istražiavanja nemačke fondacije "Bertelsman".

I Poljska nakon Češke zabranila prodaju žestine

Poljska je u subotu zabranila prodaju alkoholnih pića iz Češke nakon što je češka vlada u petak potpuno zabranila prodaju svih alkoholnih pića koja sadrže više od 20 posto alkohola, jer je od trovanja alkoholom umrlo 19 ljudi.

Madrid: Nov masovan protest zbog mera štednje

Desetine hiljada Španaca iz svih delova zemlje okupilo se danas u centru Madrida protestujući zbog mera štednje i povećanja poreza u zemlji, koja je već opterećena visokom stopom nezaposlenosti i recesijom.

Japanci u strahu od supertajfuna

Snažan tajfun ""Sanba" praćen silovitim vetrom brzine do 270 kilometara na sat kreće se prema arhipelagu Okinave na jugu Japana, zbog čega je otkazano 80 letova.

Moskva: Poziv na ujedinjenje opozicije

Sa mitinga opozicije, koji se danas u Moskvi održava u okviru "Marša miliona", upućeni su pozivi za sprovođenje političkih i socijalnih reformi i ujednjenje opozicije.

Slovenija namerava da izda autoputeve

Vlada Slovenije odlučila je da mrežu autoputeva u zemlji ustupi koncesionarima na duži rok kako bi obezbedila nedostajuća sredstva u sve praznijem budžetu.

Blaga kazna za fratra pedofila

Splitski fratar Ante Madunić osuđen je danas u Splitu na godinu dana i četiri meseca zatvora zbog seksualnog odnosa sa maloletnicama.

Nemačka duguje preko dva biliona evra

Suvereni dug Nemačke je premašio dve hiljade milijardi evra (2,58 biliona dolara), uprkos dodatnim prihodima koji su bili rezultat jakog ekonomskog rasta.

Protest u Sarajevu zbog filma "Muslimanska nevinost"

Grupa mladića protestovala je danas u Sarajevu ispred Gazi Husrev-begove džamije zbog filma "Muslimanska nevisnost", koji je pokrenuo talase nereda na Bliskom istoku zbog uvreda na račun islama i proroka Muhameda.