Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Nađeno još pet tela žrtava brodoloma

Ronioci su danas našli još pet tela žrtava brodoloma luskuznog italijanskog broda za krstarenja "Kosta Konkordija" koji se u petak nasukao kod ostrva Điljo u Tirenskom moru. Time je, saopštila je Obalska straža, broj žrtava nesreće porastao na 11. Tela su nađena u potopljenom delu trupa.

Klali stoku u policijskoj stanici

Protiv grupe nepalskih policajaca pokrenuta je istraga na osnovu optužbi da su jednu policijsku stanicu u Katmanduu koristili za klanje stoke u toku radnog vremena.

Novi štrajk u Grčkoj

U Grčkoj se, u znak protesta protiv mera štednje, danas održava više štrajkova koji su zadali velike probleme gradjanima pošto ne radi metro u Atini niti su ispolovili brodovi koji saobraćaju prema mnogobrojnim ostrvima.

Pronađena sedma žrtva brodoloma

Spasioci su danas pronašli još jedno telo u olupini luksuznog turističkog broda "Kosta Konkordija", koji se u petak uveče nasukao u blizini obala Toskane, pa se broj žrtava popeo na sedam.

Iran zabranio prodaju Barbike

Iranska policija za moral zabranila je prodaju lutke Barbike radi zaštite društva od, kako se navodi, opasnog uticaja zapadne kulture, koja ugrožava islamske vrednosti.

Rekordna zaplena heroina u Austriji

Austrijski carinici zaplenili su rekordnih 130 kilograma heroina, vrednosti oko 50 miliona evra, u jednom bugarskom kamionu na graničnom prelazu Suben.

Putin poziva opoziciju na dijalog

Ruski premijer i kandidat za budućeg predsednika Vladimir Putin pozvao je opozicione predstavnike na dijalog o budućnosti, prioritetima i o perspektivama.

U Srbiji nezaposlena četvrtina stanovništva

Stopa nezaposlenosti u Srbiji dostigla je na kraju novembra 23,7 odsto, što je rast u poređenju sa 22,2 odsto zabeleženih na kraju aprila prošle godine, saopštio je danas Republički zavod za statistiku.

Guverner Teksasa brani marince

Guverner Teksasa Rik Peri optužio je administraciju Baraka Obame za preteranu reakciju na video snimak četvorice marinaca koji uriniraju po leševima talibana.

Kapetan nasukao brod da bi ugodio šefu konobara

Kapetan "Koste Konkordije" približio je brod ostrvu Điljo kako bi ugodio šefu konobara koji je rodom sa tog ostrva, piše list Korijere dela sera, analizirajući postupke kapetana i njegovih pomoćnika pred brodolom u petak uveče.