Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Položeni venci povodom godišnjice prisajedinjenja Vojvodine Srbiji

Povodom 25. novembra 1918. godine – dana kada je Velika narodna skupština Srba, Bunjevaca i drugih Slovena Banata, Bačke i Baranje donela odluku o prisajedinjenju Vojvodine Kraljevini Srbiji, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predsednik Skupštine grada Zdravko Jelušić i potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, položili su vence na spomen ploču na Trgu slobode.

FOTO: Novi Sad dobio Kancelariju za dečija auto-sedišta

Kancelarija za dečija auto-sedišta, koja ima za cilj edukaciju roditelja o pravilnom korišćenju dečijih auto-sedišta, kao i ustupanje auto-sedišta samohranim roditeljima i roditeljima sa niskim primanjima, otvorena je danas u Domu zdravlja "Jovan Jovanović Zmaj".

Preko Poljoprivrednog fakulteta zloupotrebljavaju se državni podsticaji?

Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu, odnosno Departman za stočarstvo na kojem je Glavna odgajivačka organizacija za Vojvodinu, nije po rešenju Poverenika za informacije od javnog značaja dostavio dokumente kojima bi opovrgao sumnje da se preko te institucije godinama zloupotrebljavaju državni podsticaji za stoku i nanosi šteta budžetu Srbije, piše Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

Novosadski neboderi

Zgrada Pošte na kraju Bulevara Mihajla Pupina, po projektu Dragiše Brašovana, prvi je oblakoder u Novom Sadu, a polemike o ovom zdanju, započete po najavi gradnje, traju i danas.