Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

SPO napušta sadašnju vlast?

Novosadski odbor Srpskog pokreta obnove (SPO) doneo je kasno sinoć odluku da napusti postojeću vladajuću koaliciju u gradu i da podrži Srpsku naprednu stranku (SNS) u formiranju nove vlasti, saznaje se od izvora u više stranaka u Novom Sadu.

Cantat Talenti: Ostalo još 5 finalista

Sinoć je u Katoličkoj porti održano drugo kvalifikaciono veče festivala Cantat Novi Sad - Cantat Talenti i, nakon glasanja stručnog žirija i publike, ostalo je još petoro finalista.

Rekordna posećenost Štranda

Kupalište Štrand ovog leta je zabeležilo apsolutni rekord po posećenosti, jer je od 1. maja, kada je počela kupališna sezona, do danas prodato 437.000 ulaznica što je za 17.000 više nego do sada rekordne 2008. godine.

FOTO: Sprud na Štrandu nebezbedan

Novosađani već nekoliko dana uživaju u peščanom sprudu koji se zbog niskog vodostaja Dunava pojavio između Špica i Ribarca, ali spasioci napominju da šetnja i kupanje oko ostrva nije nimalo bezbedno.

Krađa veka u GSP-u bez dokaza?

Policija koja je prethodnih nekoliko meseci ispitivala navode da je u novosadskom Gradskom saobraćanoj preduzeću sprovedena "krađa veka" i da je nekoliko blagajnika prodavalo falsifikovane markice i tako ostvarilo višemilionsku zaradu, nije pronašla nijedan jedini dokaz koji bi potkrepio tu priču.

Sindikat traži smenu direktora SNP

Predstavnici sindikata zaposlenih u Srpskom narodnom pozorištu tražili su od Pokrajinskog sekretarijata za kulturu smenu svog direktora Aleksandra Milosavljevića.

Pajtić: Ko nije radio dobro ostaje bez pozicije

Demokratsku stranku (DS) očekuju analiza rezultata i temeljna rekonstrukcija, ali to su sve prirodni i očekivani procesi, potrebni za njen dalji uspešan rad, rekao je danas Tanjugu potpredsednik DS i predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić.