Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

"Naši" tužili "E-novine" zbog vređanja ruskog patrijarha

Direktor Ekološkog pokreta Novog Sada Nikola Aleksić, zajedno sa ekstremističkim pokretom "Naši", podneo je krivičnu prijavu zbog "širenja mržnje" protiv glavnog i odgovornog urednika "E-novina“ Petra Lukovića i direktora ovog medija Branislava Jelića.

Radnici tuže Novitet

Radnici Noviteta koji su još uvek u štrajku najavili su tužbu protiv ovog preduzeća zbog neuplaćenih doprinosa za prethodne dve godine.

Urgentnom centru i dalje nedostaju lekari

Otkad je pre dve godine otvoren Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine u njemu je pregledano skoro 180 hiljada pacijenata, čime je potpuno opravdan novac koji je u njega uložen, izjavila je danas pokrajinska sekretarka za zdravstvo Vesna Kopitović.

Početak "Dana Brazila" uz fudbal

Na početku festivala "Dani Brazila - novosadski samba karneval", večeras će biti prikazan dokumentarni film "O Gringo" o fudbaleru Dejanu Rambu Petkoviću.

Novosadski performans gostuje u Berlinu

Performans umetnika Ane Vujanović i Saše Asentića "Communitas na ispitu" biće izveden na festivalu savremenog plesa "Tanz im August" 20. avgusta u Berlinu, saopštila je umetnička asocijacija Per Art iz Novog Sada.

Ostali bez nagradnog letovanja

Kikinđani Mirko Sivčev i Kristijan Iličin od Turističke agencije "Grand turs" iz Novog Sada još uvek nisu dobili nagradno letovanje u Grčkoj, iako su obojica još u maju izvukli putovanja na tomboli koju je ta agencija organizovala u Kikindi.

"Motins" ponovo radi?

Fabrika za proizvodnju delova za automobilsku industriju "Motins", koja je krajem prošle godine otišla u stečaj, mogla bi ponovo da počne sa radom u oktobru, pri čemu bi bilo zaposleno između 70 i 100 radnika.