Štrajk upozorenja i u "Zelenilu"

Radnici "Gradskog zelenila" održali su jutros jednosatni štrajk upozorenja jer u firmi plate kasne već dva meseca.
Radnici "Gradskog zelenila" održali su jutros jednosatni štrajk upozorenja jer u firmi plate kasne već dva meseca.

Predsednik sindikata u ovoj firmi Ljubomir Popović kaže da je kašnjenje zarada bilo uobičajeno u "Zelenilu", ali je neizvesnost isplata sada kulminirala.

"Plate su uvek kasnile, ali poslednjih meseci su se kašnjenja otegla, pa smo, na primer, nedavno tek dobili isplatu zarade za jun. A radi se kao nikad – i subotom i nedeljom, u tri smene, non-stop radimo", kaže Popović za Novosadski informativni portal.

Prema njegovim rečima, Grad kao osnivač sabotira rad ovog javnog preduzeća, jer cene održavanja nisu menjane od 2001. godine. Popović navodi da "Zelenilo" ni ne može dobro da posluje u situaciji kada gradski čelnici iz budžeta izdvajaju sredstva za 4 košenja trave, dok obim rada zaposlenih u "Zelenilu" nalaže od 8 do 12 košenja. "Mi kao sindikat se pitamo da li je to namerno pravljenje gubitka firmi, jer mi radimo a niko ne plaća. Usput se troši i benzin, dobavljači se isplaćuju, dok za to vreme Grad ne želi to da plati", navodi on.

Predsednik sindikata u "Zelenilu" dodaje da će, ukoliko rukovodstvo ne izađe u susret njihovim zahtevima, za desetak dana stupiti u generalni štrajk. Prema Popovićevim rečima, generalni štrajk bi bio sproveden uz minimum procesa rada, osim u delatnostima koja su neophodna za bezbednost poput posla spasilaca na Štrandu. (M.S.- miodrag@021.rs)

Satiričnu verziju ove vesti pogledajte u novoj epizodi Teleplova ''Gradsko belilo''.

  • 23.08.2012 10:09
    Komunalac
    Podržavam kolege komunalce u svakom pogledu,znam da im nije lako,i sma radim u jednom komunalnom preduzeću koje kao i sva druga javna preduzeća služe političarima da udome svoje poltrone i neradnike.čitam ovih dana komentare poput onih koji nas obične radnike nazivaju koje kakvim imenima da smo ovaki i onaki krivi smi što smo tu gde jesmo i što trpimo to kvazi rukovodstvo, da možda i jesmo krivi,ali pitam ja vas dokle ćemo da ćutimo ižmurimo da slušamo ove i one kako će nam biti bolje kad odu ovi a dođu oni
    vrana vrani oči ne vadi.pitam Vas kojoj državnoj instituciji da se žalimo kome da prijavimo krađu,koje je izvršena preko javnih nabavki,za račune u blokadi novo rukovodstvo se pravi nevešto i žmuri neće oni seći granu na kojoj sede nama se servira pričica kako samo ovo i ono da provere pa će pokrenuti raviziju poslovanja predhodnog rukovodstav,a sve to je proveravala finansijska kontrola i sva je moliću lepo bilu po zakonu a para nema poveroici traže svoje pare a njih nama pa nema zakon koji je pravljen tako da štiti krupan kriminal a buranija koja se buni ide u zatvor ,pa dragi moji građani svi od reda dignimo glavu neverujmo političarima samo use i u svoje kljuse budimo kreatori svoje sudbine dok još iole ima nade
  • gobo

    23.08.2012 09:04
    eh..pa trebalo bi pitati gradski sindikat da izadje sa ciframa o zaposljavanju ali naravno oni to nece..taj zig je pre 2 meseca imao 238 zaposlenihhpostavite im sada pitanje koliko ih ima...a 98 godine ih je imao ispod 100 ako se ne varam...sad je problem u odnosu na taj raniji period da je masa za isplatu zaradu fiksna i to vec godinama ista sto znaci ako se zaposljavaju novi kadrovi plate su automatski manje...a ko ce pa tamo da se buni..rukovodstvo koje je politicko?..a tvoja imenjakinja pomocnica za pravne poslove? ali svi nekako cute posto i te plate kakve su takve su i bar su redovne..
  • 22.08.2012 07:25
    Ferko, i kamen bi pokvario..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti