Pašalić o vršnjačkom nasilju: Situacija je alarmantna

Zaštitnik građana danas je, na osnovu medijskih navoda, pokrenuo postupak ocene rada Osnovne škole "Đura Jakšić" u Toponici kod Malog Crnića.
Pašalić o vršnjačkom nasilju: Situacija je alarmantna
Foto: Medija centar Beograd
Kako se navodi, postupak je pokrenut zbog direktnog ugrožavanja zdravlja i bezbednosti jedanaestogodišnje devojčice koja već više meseci trpi nasilje vršnjaka, takođe učenika te škole.
 
Kako je saopšteno, zaštitnik je istovremeno pokrenuo ispitni postupak ocene rada Centra za socijalni rad Malo Crnjiće, Ministarstva prosvete, kao i Ministarstva unutrašnjih poslova.
Traži da se u roku od 15 dana instutuciji zaštitnika dostave izveštaji o aktivnostima preduzetim u ovom slučaju.
 
Ombudsman Zoran Pašalić rekao je da su svi svedoci da su slučajevi poput ovog učestali, ali da je broj sigurno veći nego što to pokazuje statistika i vesti koje se prate sada već na dnevnom nivou.
"Sve ide u prilog tome da je situacija alarmantna i da stvari ne smemo više prepuštati slučaju. Zbog toga ću zatražiti od resornih ministarstava da izmene postojeće regulative i usklade ih sa realnim stanjem stvari, kako bi se nasilje među decom predupredilo", rekao je Pašalić.
 
Prema navodima medija, roditelji su se povodom vršnjačkog nasilja obraćali školi. 
 
Isti izvori ukazuju i na to da je tokom lekarskog pregleda devojčice koja je trpela vršnjačko nasilje utvrđeno 28 povreda na njenom telu, navedeno je u saopštenju.
  • Pićuka

    11.05.2024 10:49
    To si trebao reći Vučiću u lice, nakon Ribnikara. Sada smo zauzeti sa EXPO i ostalim velikoim problemima. Stop nasilju, kroz porodicu, obrazovanje, medije, versku i grđansku nastavu. Srbiji je više potrebno moralno resetovanje od brzih pruga i autoputeva koji vode Kinu u Evropu. Jedna izjava, kobajagi jer ga niko ne sluša i niko ga nije izabrao da insistira, koja nema ciljnu tačku.
  • Dok

    11.05.2024 07:31
    Je
    Ove huliganske vlasti i deca će biti sve češće huligani. Samo ako se sistem promeni i ovakvi nasilnici budu kažnjeni doći će vremena polako iz 70tih i 80tih godina prošlog veka. Umesto da ljudi istražuju nauku putuju po Svemiru oni ratuju mlate i žive u srednjem veku sa mobilnim i kompjuterima dok ih mašine ne unište sa razlogom
  • ???

    10.05.2024 21:22
    Devojcica ima 28 povreda! Drzavo, odgovaraj! Zbog Vas je ova devojcica povredjena!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija