Bora Novaković: Novi Sad će predvoditi slobodne gradove Srbije

Potpredsednik Narodnog pokreta Srbije Borislav Novaković poručio je da su promene uvek dolazile i počinjale sa Novim Sadom.
Bora Novaković: Novi Sad će predvoditi slobodne gradove Srbije
Foto: 021.rs
Kako je rekao na predstavljanju koalicije "Udruženi za slobodni Novi Sad", postoji nekoliko karakteristika Novog Sada. 
 
Po rečima jednog od nosilaca ove opozicione liste, Novi Sad će predvoditi slobodne gradova Srbije.
 
"Promene su uvek dolazile i počinjale sa Novim Sadom. Podsetiću vas, devedesetih godina, pod vlašću i režimom Slobodana Miloševića, Novi Sad je bio uporište i tačka slobode, Novi Sad je bio politički svetionik prema kom su upirali pogled i građani Vojvodine i građani Srbije. Novi Sad će predvoditi, rekao bih, slobodne gradove Srbije onim ritmom i onim tempom kako se ko bude oslobađao režima Aleksandra Vučića", naveo je Novaković.
On je istakao da je u Novom Sadu oformljen najveći opozicioni blok u državi i po njegovim rečima, lista sastavljena od 12 stranaka i pokreta nije tu da bi učestvovala na izborima, već da bi na njima pobedila.

Razlike su ostavili po strani za "postvučićevsku Srbiju".
"Zbog svega što nas spaja, udružili smo se kako bi Novi Sad imao gradsku upravu koja neće biti kao sadašnja, obeležena bahatošću, nestručnošću i korupcijom. Ujedinili smo se i udružili kako bismo imali gradsku upravu i grad koji će biti uljudan, civilizovan i rukovođen na odgovoran način. Drag nam je Pjer de Kuberten, ali ova koalicija nije formirana da bi učestvovala na izborima, nego da bi pobedila na izborima. Siguran sam da u ovom trenutku imamo pobednički potencijal i da Novi Sad može biti prvi grad u kom će SNS pasti sa vlasti", dodao je Novaković.
 
Novaković je istakao da su u Novom Sadu patentirani "marifetluci i sve izborne prevare koje je SNS činio širom države". 
 
"Nigde kao u Novom Sadu nije tako intenzivno, tako opsežno, primenjena tehnika kupovine glasova i nigde kao u Novom Sadu ne postoji tako ogoljena veza između lokalnih kriminalaca i gradske uprave", poručio je Novaković.
On je zaključio da kriminalci imaju posao u Novom Sadu da kupuju glasove, zaključujući da SNS u Novom Sadu "nikad nije pobedio na pošten način".
 
"SNS je 2012. u Novom Sadu imao podršku od 16 odsto i to je njihova mera, sve preko toga je bila kupovina glasova. Učinićemo sve da to sprečimo, jer jedino na taj način možemo ostvariti ono što nas je okupilo, a to je da imamo odgovornu, kompetentnu vlast, uređeno i civilizovano atmosferu u Novom Sadu", zaključio je Novaković.

Komentari 77

  • tako je!!!!

    10.05.2024 14:48
    Ustalasao se naprednjacki glib... Nemaju vise ideja ni sta da botuju. Svakom iole razumnom coveku je sve jasno, sve je ogoljeno... Probaju jos malo da prave neku laznu opoziciju, pokusavaju da oblate ove hrabre ljude tako sto im spocitavaju gluposti... .SNS koalicija - koalicija sa lgbt predsedicom skupstine/premijerkom, mladim komunistom mirjane markovic , ministrom poljoprivrede koji je njivu video samo dok su ga vozili tamo-vamo s mitinga na miting prvo "svpske vadikalne stvanke" a onda u autobusima omrazenog mu izdajice koji mu je sada sef, bivsim ministrom tog istog ministarstva koji nam i fudbal vodi u "zlatno doba" , ali sa kamenim tockom, koalicija sa premijerom koji bi dusu djavolu prodao samo da strpa pod guzicu (ako vec i nije) , ministarkom "nije vuciceva" zavetovanom na prevaru svoga roda, batom santos keramicarem- najobrazovanijim bezbednosnim kadrom u evropi i okolini, malim bajom patkom sa plagiranom diplomom, uz sjajne velike drzavnike i politicare u vidu bunga-bunga palme i ivice "znam da vozim helikopter" - samo me pustite , mogu ja sve.... STRUCNJACI I PATRIOTE i pre svega casni ljudi uz podrsku "dr kupujte u milanu"- vanzemaljaca, vuka pismonose, precasnih radikala i casnih kriminalaca i narko dilera ....
    ZNAJTE- DOCI CE DAN, kada ce TUZILASTVO biti slobodno, a sa njom i nasa voljena SRBIJA!
  • Deni

    10.05.2024 10:14
    Borina koalicija s koca i konopca. Eeee moja opozicijo.. A on šta je dotakao to je i upropastio. Hvala Bogu te ima ovaj momak Maksimović iz Narodne pa ima za koga da se glasa....
  • Brankica

    10.05.2024 01:12
    O neeeeeeerr
    Ko nas je kleo u Novom Sadu nije dangubio.
    Onaj momak što mu je ona Štaša upala na konvenciju je neki kandidat ne znam ni sama koje stranke više ali sam sigurna da ću njega zaokružiti ovaj put, mlad pametan, kulturan uvek se lepo javi u prolazu, e takav nam treba.
    Neko ko poznaje i razume ovaj grad.
    Ovo nije opoziciona lista sa borom i ovim iz Dss-a što je kupio park na Telepu.
    Ovo Vam je koalicija koja je već počela da se raspada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.