VIDEO: Koalicija "Udruženi za slobodni Novi Sad": Prvi grad u kom će SNS pasti sa vlasti

Koalicija "Udruženi za Slobodni Novi Sad", koju čini 12 opozicionih stranaka i pokreta, predstavila se danas na Trgu slobode.
VIDEO: Koalicija "Udruženi za slobodni Novi Sad": Prvi grad u kom će SNS pasti sa vlasti
Foto: 021.rs
Ova grupa političkih organizacija saopštila je da su udruživanjem ostavili razlike po strani i pronašli zajedničke interese ključne za Novi Sad, "s ciljem promene štetnu vlast koja je nezapamćena u Novom Sadu".
 
Oni neće imati kandidata za gradonačelnika ili gradonačelnicu, već tim koji će biti zadužen za Novi Sad, a personalna rešenja će se razmatrati nakon pobede.
 
Nosioci liste "Udruženi za slobodan Novi Sad" su Vladimir Vrsajkov iz Stranke slobode i pravde i Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, dok je prvi na listi Miloš Tubić iz Nove Demokratske stranke Srbije.
 
Predstavnici koalicije su saopštili da će u narednim danima građanima predstaviti celokupan program koji nude.
Predsednik Gradskog odbora NDSS Miloš Tubić kaže da će izbori 2. juna biti svojevrsni referendum za ili protiv aktuelne vlasti "koja Novi Sad tretira kao svoju političku svojinu već 12 godina".
 
"S jedne stranke imate grupaciju skrivenu iza lika i dela ustavokršitelja Aleksandra Vučića, koju će osim SNS-a i SPS-a, čini i Vulinova stranka, Šešeljevi radikali, stranka Rasima Ljajića i mnogi drugi. Nasuprot tome smo mi, Novosađani, ljudi koji su se udružili radi slobode u Novom Sadu. Našu liste čine sve stranke iz koalicije Srbija protiv nasilja, koalicije NADA i pokreta Bravo", navodi Tubić.
 
On dodaje da su svesni svojih razlika, pre svega ideoloških koje se tiču isključivo državne politike.
 
"Ipak, ujedinili smo se oko programa za Novi Sad, koji ćemo predstaviti u narednim nedeljama. Jedinstvene su naše želje da Novi Sad ponovo postane slobodan grad. Grad slobodnih, nasmejanih ljudi, bez straha i nasilja. Zato pozivam sve Novosađane da 2. juna izađu na referendum i glasaju za udruženu opoziciju Novog Sada, za Slobodan grad Novi Sad", dodaje Tubić.
 
 
Po rečima Borislava Novakovića, u Novom Sadu je uvek postojala mera razlika u odnosu na ostatak Srbije, što sada dolazi do izražaja formiranjem najveće lokalne koalicije u celoj državi. Kako kaže, razlike se ostavljaju po strani za "postvučićevsku Srbiju".
 
"Zbog svega što nas spaja, udružili smo se kako bi Novi Sad imao gradsku upravu koja neće biti kao sadašnja, obeležena bahatošću, nestručnošću i korupcijom. Ujedinili smo se i udružili kako bismo imali gradsku upravu i grad koji će biti uljudan, civilizovan i rukovođen na odgovoran način. Drag nam je Pjer de Kuberten, ali ova koalicija nije formirana da bi učestvovala na izborima, nego da bi pobedila na izborima. Siguran sam da u ovom trenutku imamo pobednički potencijal i da Novi Sad može biti prvi grad u kom će SNS pasti sa vlasti", poručuje Novaković.
 
Na skupu je poručeno i da će biti učinjeno sve kako bi se sprečila kupovina glasova u Novom Sadu i druge izborne manipulacije.
 
Iz ove koalicije poručuju i da su spremni na saradnju sa svima koji ponovo žele da Novi Sad bude uređen grad, dodajući da otvaraju vrata "najširoj mogućoj saradnji sa ostalim opozicionim listama kako bi posle 12 godina SNS okončao vlast u Novom Sadu".

Koaliciju "Udruženi za slobodni Novi Sad" čine Stranka slobode i pravde, Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Stranka Centar SRCE, Građanski pokret Bravo, Zeleno-levi front, Pokret slobodnih građana, Pokret obnove Kraljevine Srbije, Nova Demokratska stranka Srbije, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Ekološki ustanak i Pokret za Preokret.

  • Pamtimo

    11.05.2024 14:14
    Alo staviti Borino ime na listu jeste relani? Jel on toliko sujetan i ubedjen da ns hoce njega pa jedva smo ga se resili
    Viae biste glasova dobili da ne idete na izbore nego sto vam je Bora nosilac liste
  • Sara

    09.05.2024 16:27
    Nećemo Borislava Novakovića!
    Novosađani, neki od nas, dobro pamte Borisava Novakovića i kako je samouvereno ušao u trku sa "Našom Majom" bez kampanje i kako je zbog svoje prepotentnosti izgubio i zavio NS u crno. Lično sam radila izbore za DS tada, 24h na biralištu i posle nosili rezultate i onda su nam uzeli pola honorara za kaznu, jer Novaković nije pobedio. Rekla sam da nikad neću glasati za listu na kojoj se bude on nalazio i sada je tu, drugi na listi. Užas. Bukvalno opet treba da glasam za manje zlo. Videću da li ću uopšte da izađem na glasanje, samo zbog Borislava Novakovića.
    Vrsajkov na televiziji kaže da su slušali želje Novosađana. Bojim se da nisu, čim su stavili Borislava Novakovića tako visoko na sliti. Ne daj Bože da opet bude gradonačelnik! Pa ima valjda neko noviji i bolji od njega, posle toliko godina???
  • Djile

    08.05.2024 16:18
    Uh kakva opozicija.
    I dalje ne razumem logiku, POKS i LSV su čist SNS, Vidim iza i Marka(LSV) koji je rukovodilac sektora u Vik. O Jeliću da ne ne pičam. kako zašto, ovakva opozicija, samo Đurić zna...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.