Urbani buvljak danas na Temerinskoj pijaci: Produžavanje životnog veka predmeta

Prvi Urbani buvljak na otvorenom biće organizovan na Temerinskoj pijaci u subotu, 11. maja.
Urbani buvljak danas na Temerinskoj pijaci: Produžavanje životnog veka predmeta
Foto: 021.rs
Kako ističu iz "Tržnice", ova manifestacija predstavlja novi koncept buvljaka, stavljajući fokus na održivost, ponovnu upotrebu stvari i prostora.
Tema je "Garage sale", a osnovna ideja organizatora jeste da motivišu sugrađane i sugrađanke da naprave prolećno spremanje, normalizuju prodaju i kupovinu polovnih stvari, pokazujući da se kroz održiv pristup može produžiti životni vek predmeta i doprineti zaštiti životne sredine.
Pored prodajnog dela, posetioci će imati priliku da uživaju u raznovrsnoj gastronomskoj ponudi koja će biti dostupna u toku trajanja buvljaka.
 
Manifestacija će trajati od 11 do 17 časova.
  • Nenad NS

    14.05.2024 10:12
    #novosađanka
    Vi ste,verovatno,"prava Novosađanka"?Šta god to bilo.Šta da radimo mi koji ne slušamo jazz i alternativnu muziku,i ne razmenjujemo nameštaj.Od svega nabrojanog što me po vašim kriterijumima čini PRAVIM NOVOSAĐANINOM,ja samo vozim bicikl.Mogu li da ostanem pravi?
  • Vanja

    12.05.2024 13:34
    Dvorisna prodaja
    Bilo bi lepo kad bi nam dozvolili ,naravno uz prijavu, prodaju stavari ispred..zgrada ili ulaza. Ali sve kulturno i slozeno.Odrediti jedan dan u mesecu...
  • Setacica

    11.05.2024 17:12
    Bila...
    Sam oko 12.30....
    Oduševljena količina ljudi i ponudom. Sjajna ideja. Bar jednom mesečno nam treba nešto ovako. A sama Temerinska pijaca zjapi prazna pa je idealna za tako nesto

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Četvrti Festival l(j)udila u Novom Sadu

Psihološki centar za mentalno zdravlje u zajednici "MentalHub" organizuje četvrti po redu Festival L(j)udila povodom Svetskog dana shizofrenije, od 24. do 26. maja.